Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

I tenkeboksen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • I TV2s «Holmgang» ga Thorbjørn Jagland nok en versjon av omstendighetene rundt Arbeiderpartiets overgang fra regjering til opposisjon. «Arbeiderpartiet gjør Norge en tjeneste ved å trekke oss litt tilbake og å tenke på hva vi skal gjøre nå,» sa Jagland. Etter sendingen sa Ap-lederen at partiet hans må gjenvinne kraft for å ha noe å tilby etter 11 år i posisjon.
  • Enten Arbeiderpartiet har regjeringsmakt eller slikker sine sår i opposisjon, er altså partiets posisjon motivert av omtanke for velgerne. Jagland og mange av hans statsråder hadde riktignok bare sittet med makta i 10 måneder da regjeringen kastet kortene, men partiet hadde 11 år bak seg i posisjon. Hvis disse årene har tappet Arbeiderpartiet for krefter, hvorfor fortalte da ikke Jagland velgerne om slitasjen og behovet for en tenkepause i stedet for å mobilisere for å komme over 36,9 prosent?

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!