MATYLDA: Det er to år siden kua Matylda forsvant fra gården der hun hørte hjemme i Zloty Stok i den vestlige delen av Polen. Denne kua holder derimot hus i de tyrkiske fjellene. Foto: NTB Scanpix
MATYLDA: Det er to år siden kua Matylda forsvant fra gården der hun hørte hjemme i Zloty Stok i den vestlige delen av Polen. Denne kua holder derimot hus i de tyrkiske fjellene. Foto: NTB ScanpixVis mer

I to år har kua Matylda vært på rømmen, og har terrorisert de lokale bøndene

Nå er hun fanget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er to år siden kua Matylda forsvant fra gården der hun hørte hjemme i Zloty Stok i den vestlige delen av Polen.

I løpet av tiden Matylda var på rømmen skal hun ha holdt til i et nærliggende skoghold, men likevel skal hun ha unnsluppet samtlige fangeforsøk. Dette til stor fortvilelse for bøndene i distriktet.

The Telegraph omtaler henne som «den polske jordbruksindustriens bane».

La feller Kua skal nemlig har forsynt seg godt av avlingene i området.

Eieren til Matylda, Leszek Zasada, fortalte om eventyret til den brune kua til TV-kanalen TVN24.

- Vi forsøkte med en rekke ulike feller for å fange henne. I tillegg prøvde vi med både hester og med hunder, men det fungerte bare ikke, sier han.

Dyret ble også forsøkt bedøvet ved hjelp av en dyrlege, men ifølge bonden skal «dette bare ha gjort henne forbanna».

Å skyte Matylda var heller aldri aktuelt da det er forbudt i henhold til polsk lov, men omsider klarte bonden å lure henne tilbake ved hjelp av «salt, kål og epler».

Hardt liv Men det virker ikke til at livet på rømmen bare har vært fryd og gammen for den firbeinte.

Hun har riktignok overlevd to kalde vintere på egenhånd i naturen, men hun har mistet kalven hun ble sett med noen ganger.

I tillegg hadde hun en rekke arr da hun omsider kom hjem til bonden.