Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

I to år kjørte de lass etter lass med jord og søppel til fyllinga ved fjellet. Søndag kollapset avfallsberget

- En varslet katastrofe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 76 personer er savnet og en er bekreftet omkommet etter at et digert berg med jord og industrielt avfall kollapset søndag, og forårsaket et enormt skred i den kinesiske byen Shenzhen i Kina.

Omtrent 30 bygninger på et industriområde ble begravd i skredet, etter at fyllingen med jord og avfall som var lastet opp ved foten av et fjell kollapset etter kraftig regnvær. Massene dekker et område tilsvarende 50 fotballbaner, skriver BBC.

LETEMANNSKAPER: 76 personer er savnet. Foto: Xinhua / Sipa / NTB scanpix
LETEMANNSKAPER: 76 personer er savnet. Foto: Xinhua / Sipa / NTB scanpix Vis mer

Lass etter lass er blitt kjørt på haugen i løpet av de siste to åra. Til slutt ble det for mye.

- Søppelhaugen var for stor, bakken for bratt. Den ble ustabil og kollapset, er konklusjonen til innenriksdepartementet, ifølge BBC.

ENORME MASSER: Fyllinga med jord og industrielt avfall kollapset søndag, og begravet 20 bygninger. Foto: Reuters / NTB scanpix
ENORME MASSER: Fyllinga med jord og industrielt avfall kollapset søndag, og begravet 20 bygninger. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer

Hendelsen omtales som en menneskeskapt katastrofe. South China Morning Post skriver at selskapet som har ansvaret for fyllinga i juli i år fikk beskjed om å stoppe jord- og avfallsdumpinga, og utbedre forholdene der. Men Shenzhen-innbyggere sier til avisa at dumpinga fortsatte, og at fyllinga vokste videre.

Kinas statsminister Li Keqiang har nå beordret en etterforskning av jordskredet, skriver NTB. Politiet har raidet kontorene til firmaet Shenzhen Yixianglong Investment Development, som forvaltet fyllingsplassen.

STORE ØDELEGGELSER: Omtrent 30 bygninger i et indusriområde ble begravet.  Foto: EPA/ STRINGER / NTB scanpix
STORE ØDELEGGELSER: Omtrent 30 bygninger i et indusriområde ble begravet. Foto: EPA/ STRINGER / NTB scanpix Vis mer

På lederplass skriver South China Morning Post at katastrofen viser en av farene ved den raske veksten i mange kinesiske byer, og at kollapsen var en varslet katastrofe.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media