Boris Johnson:

I trøbbel etter lekket bilde

Storbritannias statsminister, Boris Johnson, anklages for brudd på coronareglene etter et bilde fra en julequiz har blitt lekket.

I HARDT VÆR: Statsminister Boris Johnson har flere ganger nektet for at det ble arrangert julebord på statsministerens kontor. Denne uka kom det fram en video fra desember 2020 der Johnsons talskvinne spøker med hvordan de skal bortforklare at de bryter med deres egne coronaregler. Foto: Hollie Adams/Pool via REUTERS/ NTB
I HARDT VÆR: Statsminister Boris Johnson har flere ganger nektet for at det ble arrangert julebord på statsministerens kontor. Denne uka kom det fram en video fra desember 2020 der Johnsons talskvinne spøker med hvordan de skal bortforklare at de bryter med deres egne coronaregler. Foto: Hollie Adams/Pool via REUTERS/ NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Opptil flere ganger har Boris Johnson gått offentlig ut og fastslått at medlemmene av hans regjering har overholdt de coronarestriksjonene og anbefalingene som de selv har satt under coronapandemien.

Det har framkommet informasjon om en rekke anledninger i jula i fjor som sår tvil om dette.

Søndag kunne den britiske tabloidavisa The Mirror vise til et lekket bilde der Johnson deltar i en virtuell julequiz.

På bildet kan man se statsministeren i selskap med to kollegaer, mens han sitter ved et bord og leser opp quizspørsmål.

Ifølge avisa ble quizen avholdt 15. desember 2020 i Downing Street 10, som er Statsministerens kontor.

På dette tidspunktet var Storbritannia i full nedstenging, noe som da innebar at man skulle unngå all form for innendørsforsamlinger med folk som ikke tilhørte sin egen husstand.

Dette beskyldes Johnson nå for å ha overskredet.

Rekordlav tillit

En kilde sier til The Mirror at flere andre ansatte var samlet rundt pc-skjermene i forskjellige møterom og drakk øl. I fire av møterommene skal det ha vært så mange som seks personer samlet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.