GAMLE STAVERNSVEI: Voldshendelsen skjedde i dette området, ved Rødberglia på gamle Stavernsvei, like ved festivalområdet til Stavernfestivalen. Festivalcampen og hovedinngangen er like ved. Foto: Google Maps / Skjermdump
GAMLE STAVERNSVEI: Voldshendelsen skjedde i dette området, ved Rødberglia på gamle Stavernsvei, like ved festivalområdet til Stavernfestivalen. Festivalcampen og hovedinngangen er like ved. Foto: Google Maps / SkjermdumpVis mer

I tur og orden ble tre brødre siktet. Nå skal riktig mann være tatt

Tre brødre har vært siktet for den alvorlige voldshendelsen etter Stavernfestivalen.

Det var etter Stavernfestivalen 14. juli at en 29 år gammel mann fra Oslo ble utsatt for en alvorlig voldshendelse. En stor folkemengde befant seg i Gamle Stavernsveien, hvor festivalens hovedinngang og festivalcamp ligger.

Fornærmede reagerte på at en eldre, rød golf kjører i stor fart i gata. Bilen kjørte uforsvarlig i forhold til at det var mye mennesker der, og fornærmede dunket i ruta.

KRIMSJEF: Knut Vidar Vittersø. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
KRIMSJEF: Knut Vidar Vittersø. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

- Da kommer fører ut av bilen, tar tak i fornærmede og gir han flere slag. Føreren sparker og slår fornærmede mens han ligger nede, har krimsjef ved Larvik politistasjon, Vidar Vittersø, tidligere fortalt til Dagbladet.

Ifølge Østlands-posten har tre brødre i tur og orden vært siktet i saken. Alle brødrene skal ha kjørt pirattaxi i Larvik denne kvelden.

Fant ikke siktede

Den yngste broren (23) ble siktet og fengslet 20. juli, ei uke etter hendelsen. Etter ei uke i varetekt ble lillebroren løslatt og en annen bror ble siktet. Men det viste seg at han hadde kjørt en annen bil.

10. august ble den tredje broren (25) siktet, men politiet fant ham ikke.

- Det er tre uker siden vi siktet en 25 år gammel mann fra Larvik for voldshendelsene, sa krimsjef Vittersø til NRK 24. august, og la til at vedkommende åpenbart hadde unndratt seg pågripelse.

5. september meldte han seg selv, skriver Østlands-posten. Da mannen ble fengslet i forrige uke, mente retten at politiets opplysninger tydet på at riktig mann var siktet.

Kjørte pirattaxi

Noen noterte registreringsnummeret på den røde golfen, og politiet visste at den bilen hadde kjørt pirattaxi i området rundt festivalen denne helgen.

Bileier er en dame og er åpenbart ikke gjerningspersonen, da vitner fortalte at det var en mann.

Nå kommer det fram at bilen skal være eid av den nå siktedes 25-åringens svigerinne, altså kona til den tidligere siktede lillebroren.

Alvorlige skader

Fornærmede fikk alvorlige lammelser i kroppen som følge av angrepet. Vittersø har tidligere opplyst til Østlands-Posten at helsetilstanden hans har bedret seg noe, med noe førlighet i en arm og et bein.

Dagbladet har vært i kontakt med fornærmedes talsperson, som forteller at de ikke ønsker å komme med noen uttalelse.