Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«I Tyskland blir jeg kjent med hjemfylket.»

HANNOVER (Dagbladet): Her er en norsk fylkesordfører på jobb - på smøretur i Tyskland, betalt av Norsk Hydro! - Jeg vil bli bedre kjent med folk og næring i mitt fylke, derfor er jeg i Tyskland, forklarer fylkesordfører Jon Tørset i Nordland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tørset er overveldet over Expo 2000, den gigantiske verdensutstillingen i Hannover. Da Dagbladet møtte ham andre dag av hans fire dager lange Tysklands-tur, tuslet han uforpliktende rundt sammen med Hydro-delegasjonen.

- Jeg er gjest og observatør, smiler fylkesordfører Tørset. Programmet er lett og ledig, det sosiale er viktig.

Senterparti-politikeren synes ikke det er i overkant å reise til Hannover for å bli kjent med sitt hjemfylke. Det meste av arbeidsuka går med til turen.

Saken er den at Hydro har en bedrift i Glomfjord. For Hydro er Jon Tørset derfor en viktig mann.

Kjemper

- Nei, jeg er ikke kjøpt og betalt, og blir slett ikke bondefanget. Hydro Glomfjord har fått ny ledelse, jeg kjenner dem ikke så godt. Derfor er det viktig å være med dem til Hannover, framholder Tørset.

Nordland fylke har innført parlamentarisme for å redusere avstanden mellom politikere og velgere. Jon Tørset sitter på toppen, han er opptatt av diskusjonen om fylkeskommunens framtid.

- Tidligere statsminister Syse uttrykte seg en gang slik: På et synkende skip er til og med det øverste dekk intet blivende sted, humrer fylkesordføreren.

- Bør bestå

- Fylkeskommunene bør bestå og fortsatt ha ansvaret for sykehusene og de videregående skolene. Det blir minst byråkrati slik, mener Tørset.

Jon Tørset tok sjøl avgjørelsen om å takke ja til Hydros invitasjon til Tyskland. Han kan ikke tenke seg at noen vil rette kritikk mot prioriteringen.