I uniform for Kosovo

Uniformerte kosovoalbanere marsjerte i går i første rekke opp Karl Johan. 13 soldater i kamuflasjeuniform gikk under slagordet «Leve frigjøringshæren.» En talsmann for kosovoalbanerne i Norge benekter at de er virkelige soldater som skal dra til hjemlandet for å slåss.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- De har trukket i uniform for å vise en symbolsk støtte til frigjøringshæren i Kosovo. Men vi ønsker også å si at vi også kan sende soldater hvis det blir nødvendig, sa Nufri Lekaj til Dagbladet.

Samtidig forsøkte andre kosovoalbanere å hindre at det ble tatt nærbilder av «soldatene,» og flere av demonstrantene gikk i går med plakater der de kunngjorde at de var villige til å ofre livet for Kosovo.

- Men vi kjenner ikke til at noen ennå har dratt hjem til Kosovo for å slåss, men hvis vi føler at folket vårt virkelig er i fare, skal vi finne veien hjem, sier en en talsmann for det kosovoalbanske partiet LDK i Norge, Aden Shabanaj.
Kosovoalbanere fra hele Sør-Norge kom i går til Oslo i en spontan protestdemonstrasjon mot serbernes overgrep på deres eget folk i Kosovo.

Mange av demonstrantene har selv kjent serbiske overgrep på kroppen og sittet fengslet i den undertrykte Kosovo-provinsen.

- Vi ønsker ikke krig, men vi er redde for at serberne ønsker et nytt Bosnia i Kosovo-provinsen. Vi ønsker bare frihet, sier Besim Beqiri.
Han mistet 11 slektninger i den serbiske massakren i slutten av forrige uke.