Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- I valget mellom himmel og helvete velger jeg det stedet som serverer alkohol

Stjernepianist risikerer 1,5 års fengsel for å ha krenket religiøse verdier i Tyrkia.

TILTALT:  Den tyrkiske pianisten risikerer fengsel for å ha krenket religiøse verdier i Tyrkia. Foto:  AFP PHOTO / FRED DUFOUR
TILTALT: Den tyrkiske pianisten risikerer fengsel for å ha krenket religiøse verdier i Tyrkia. Foto: AFP PHOTO / FRED DUFOUR Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tyrkiske stjernepianisten Fazil Say står for retten, tiltalt for å ha krenket religiøse verdier. Han beskyldes for å ha skjelt ut troende muslimer på det groveste.

Rettssaken ble innledet i Istanbul torsdag. Hvis Say blir funnet skyldig etter tiltalen om krenkende uttalelser og oppvigling til uro, risikerer han ifølge forsvareren Meltem Akyol en fengselsstraff på opp til halvannet år.

- Jeg vet ikke om dere er klar over dette. Men alle køddene, utskuddene, tullingene, tyvene og narrene - de er alle tilhengere av Allah, heter det i en twittermelding som Say ifølge den tyrkiske kringkastingsstasjonen NTV har sendt ut.

Han skrev også at i valget mellom himmel og helvete, vil han velge det stedet det serveres alkohol. Han hånet en muezzin for å ha hatt det travelt med ropene der det kalles inn til bønn i moskeen, med å spørre om det var elskerinnen eller drinken som lokket mest.

Say, som er 42 år gammel, er kjent som sterk tilhenger av en ikke-religiøs statsform i Tyrkia. Han har beskyldt det regjerende Partiet for rettferdighet og utvikling AKP for å ha hemmelige planer for «islamisering» av landet.

(NTB)