Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

I varetekt for gutteprostitusjon

STAVANGER (NTB) En 41 år gammel mann fra Egersund-distriktet ble i Gulating lagmannsrett i dag varetektsfengslet i fire uker. Mannen er siktet for utuktig omgang med fire unge gutter under 16 år i Egersund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannenn ble pågrepet tirsdag og begjært varetektsfengslet ved Dalane forhørsrett i går. Retten fant ikke grunn til å varetektsfengsle mannen, men kjennelsen ble påkjært.

- Nå har vi fått lagmannsrettens kjennelse, som gir politiet medhold i begjæringen om varetekt, sier politifullmektig Linda J. Myrdal ved retts- og påtaleenheten i Rogaland politidistrikt til NTB.

Utuktig omgang

Bak fengslingen ligger mistanke om overtredelse av straffelovens paragraf 196, som gjelder utuktig omgang med mindreårige. I politiavhør har mannen innrømmet å ha kjøpt seksuelle tjenester fra guttene, selv etter at han ble kjent med at de fire var under 16 år gamle. I alt figurerer navn på 8-10 gutter som skal ha involvert seg med mannen i noe som kan være organisert gutteprostitusjon.

Formidlet kontakt

En 18 år gammel mann, som også ble pågrepet tirsdag, siktet for å ha formidlet kontakten med guttene etter den såkalte hallikparagrafen, er løslatt etter avhør, opplyser Myrdal. I hans tilfelle vurderes ikke varetektsfengsling som nødvendig.

Involvert i mishandling?

Myrdal ønsker ikke å kommentere opplysninger om at 18-åringen også er sentral i voldsaken fra Egersund i november i fjor. En 18 år gammel jente skal over lang tid ha blitt mishandlet og utsatt for grove seksuelle overgrep av vennegjengen. Denne saken starter for Dalane herredsrett 12. januar.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!