I varetekt til Bolivia-saken starter igjen

23-åring mistenkt som bakmann i kokainsmugling.

FLUKTEN OVER: Augusto Toro Blacutt (til venstre) ble pågrepet natt til i dag lokal tid, etter flere måneder på rømmen. Her ved siden av medtiltalte Madeleine Rodriguez og Stina Brendemo Hagen (med hånda i håret)i rettssalen fredag før saken ble utsatt. Foto: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET.
FLUKTEN OVER: Augusto Toro Blacutt (til venstre) ble pågrepet natt til i dag lokal tid, etter flere måneder på rømmen. Her ved siden av medtiltalte Madeleine Rodriguez og Stina Brendemo Hagen (med hånda i håret)i rettssalen fredag før saken ble utsatt. Foto: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

En 23 år gammel nordmann er varetektsfengslet i Bolivia, mistenkt for å ha rekruttert tre norske kvinner som sitter tiltalt for kokainsmugling.

23-åringen, som har vært ettersøkt i ett år, ble pågrepet og framstilt for varetektsfengsling i Cochabamba torsdag kveld.

Boliviansk politi mistenker mannen for å ha organisert kokainsmugling til Norge og knytter ham til de tre unge norske kvinnene som ble pågrepet i Bolivia med 22,3 kilo kokain i bagasjen i mai i fjor.

23-åringen ble pågrepet samme dag som rettssaken mot de tre norske kvinnene åpnet i Cochabamba. En av kvinnene besvimte i retten, og dommeren konkluderte deretter med at saken ville bli utsatt til over nyttår fordi et vitne ikke hadde møtt fram.

Må sitte til rettssaken

Dommeren slo videre fast at 23-åringen skal sitte i varetekt fram til rettssaken gjenåpner, melder NRK.

Ifølge boliviansk politi var det 23-åringen som rekrutterte de tre kvinnene til å smugle kokain, og som betalt flyreisen deres. Mannens bolivianske onkel blir også omtalt som en bakmann i saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer