ETTERFORSKER: Kriminalteknikere var på plass ved siktedes hus torsdag. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Drapssaken i Nittedal:

- I veldig stor sorg alle sammen

Mannen i 30-åra, som torsdag morgen ble funnet død i en bil i Nittedal, var far til en elev og mannen til en lærer ved Sørli skole.

Publisert

- Vi er personlig berørt, og i veldig stor sorg alle sammen, sier rektor ved skolen, Eva Britt Rem, til Dagbladet.

Skolen har i samråd med de pårørende valgt å gå ut med informasjon til ansatte og elever fredag.

- Mange her er i sjokk og krise, forteller rektoren til lokalavisa Varingen, som først omtalte saken.

FUNNET HER: På denne parkeringsplassen bak Maxbo i Nittedal kom politiet over avdøde i en bil tidlig torsdag morgen. Ifølge politiet ble avdøde funnet i siktedes bil. Kriminalteknikere jobbet torsdag i bilen som var dekket til med to telt. Foto: Lars Eivind Bones
FUNNET HER: På denne parkeringsplassen bak Maxbo i Nittedal kom politiet over avdøde i en bil tidlig torsdag morgen. Ifølge politiet ble avdøde funnet i siktedes bil. Kriminalteknikere jobbet torsdag i bilen som var dekket til med to telt. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

Snakket med barna

Rem sier at ett av avdødes barn er elev i førsteklasse ved skolen, mens avdødes kone er ansatt som lærer på ett av de andre klassetrinnene.

Ifølge Romerikes Blad skal mannen i 30-årene også ha blitt pappa for andre gang for kun få uker siden.

- Vi har snakket med barna i dag, forteller Rem.

- Vi har veldig mange flinke lærere, som er trygge, fine voksne. Jeg føler meg derfor trygg på at vi klarer å stå i dette sammen. Det er viktig at vi er her for barna når de trenger å snakke.

UNDERSØKTE BOLIGEN: Den siktede mannens bolig ble finkjemmet av politiet torsdag. Den siktede mannen leide boligen, som ligger i et boligfelt i Nittedal, av den avdøde mannen. Foto: Lars Eivind Bones
UNDERSØKTE BOLIGEN: Den siktede mannens bolig ble finkjemmet av politiet torsdag. Den siktede mannen leide boligen, som ligger i et boligfelt i Nittedal, av den avdøde mannen. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

Mannen i 30-åra ble meldt savnet onsdag kveld, og torsdag morgen fant politiet ham død i en bil på en parkeringsplass bak Maxbo-bygget i Nittedal.

En mann i 40-åra er pågrepet av politiet, og siktet for drap. Avdøde ble funnet i bilen til den siktede.

Er leieboer

Fredag skriver politiet i en pressemelding at den drapssiktede mannen leide en bolig av avdøde.

- Avdøde er involvert i en familiebedrift som eier boligen som den siktede leier. Vi kan ikke gi noen ytterligere opplysninger om relasjonen mellom avdøde og siktede, eller leieforholdet

GRUNDIG SØK: Politiet søkte med hunder både i krattene rundt siktedes bolig og inne i boligen torsdag. Foto: Lars Eivind Bones
GRUNDIG SØK: Politiet søkte med hunder både i krattene rundt siktedes bolig og inne i boligen torsdag. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

Han ble også avhørt som vitne i det som da var en savnetsak natt til torsdag. Et vitne Dagbladet har snakket med observerte to patruljebiler på parkeringsplassen utenfor siktedes bolig seint onsdag kveld.

Torsdag foregikk det kriminaltekniske undersøkelser både i bilen på parkeringsplassen, og i en bolig i et boligfelt i Nittedal. Ifølge politiet er dette siktedes bolig.

ETTERFORSKER DRAP: Politiet gjør undersøkelser på flere adresser etter at en person ble funnet død i en bil i Nittedal. Video: Marte Nyløkken Helseth Vis mer

Et stort område rundt huset var sperret av, og krimteknikere jobbet med undersøkelser både ute og inne. Det ble også søkt med hunder i hagen rundt huset.

Samtykker til fengsling

Mannen i 40-åra ble avhørt av politiet torsdag kveld, og har samtykket til varetektsfengsling. Han ble fredag ettermiddag varetektsfengslet i fire uker - de to første i full isolasjon.

Det er imidlertid ikke kjent hvordan han stiller seg til drapssiktelsen.

Fungerende ordfører i Nittedal, Inge Solli, sier til Varingen at kommunens hjelpeapparat er på plass for å bistå de pårørende dersom det skulle være behov for det.

- Dette er en veldig trist og tragisk hendelse, og tankene mine går til de pårørende. Jeg regner med at politiet gjennomfører en grundig etterforskning slik at alle involverte får en rettferdig behandling, sier Solli.

SPERRER HUS: Politiet har sperret av en bolig i Nittedal etter at en mann i 40-årene ble siktet for drap. Vis mer

Undersøker videoovervåkning

Politiadvokat Aud Gravås i Øst politidistrikt sier at politiet fortsetter etterforskningen fredag.

- Vi er fortsatt tidlig i etterforskingen, og vi kan derfor ikke gi flere opplysninger om hendelsesforløp eller dødsårsak.

Torsdag bekreftet politiet til Dagbladet at de blant annet vil hente inn videomateriale fra overvåkningskameraer i de aktuelle områdene.

Det finnes blant annet flere overvåkningskameraer på Maxbo-bygget, samt et kamera på et bygg ved parkeringsplassen ved siktedes bolig.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer