POSITIV: LO-leder Roar Flåthen er fornøyd med den nye IA-avtalen, men mener den største utfordringen ligger i å få flere til å slutte seg til den. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
POSITIV: LO-leder Roar Flåthen er fornøyd med den nye IA-avtalen, men mener den største utfordringen ligger i å få flere til å slutte seg til den. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

- IA-avtalen godt utgangspunkt

LO-leder Roar Flåthen er fornøyd med den nye IA-avtalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

LO-leder Roar Flåthen er fornøyd med den nye IA-avtalen, men mener den største utfordringen ligger i å få flere til å slutte seg til den.

- Vi har fått en forsterket IA-avtale med klare forpliktelser for alle parter og med et sterkt fokus på forebygging. Den største utfordringen nå er at avtalen følges opp i virksomhetene og at flere slutter seg til avtalen. Dette er avgjørende for å lykkes. Nå er det opp til partene å følge opp, sier LO-leder Roar Flåthen.

På pressekonferansen onsdag der IA-avtalen ble lagt fram, kom det fram at gradert sykmelding skal være hovedregelen.

- Gradert sykmelding minsker faren for varig utstøting fra arbeidslivet. Derfor er økt bruk av gradert sykmelding positivt. Det er fortsatt lov å være 100 prosent sykmeldt, men dette er en mulighet for dem som kan jobbe noe til å være i aktivitet og delta i arbeidslivet. Derfor er vi glad for at IA-avtalen er så klar på arbeidsgivers tilretteleggingsplikt, sier Flåthen.(NTB)