Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

IAEA gjentar at Iran etterlever atomavtalen

Iran overholder sine forpliktelser i atomavtalen, gjentar Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) etter Donald Trumps beslutning om å trekke USA ut.

TREKKER SEG UT: Iran overholder sine forpliktelser i atomavtalen, gjentar Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) etter Donald Trumps beslutning om å trekke USA ut. Foto: Jonathan Ernst   / Reuters / NTB Scanpix
TREKKER SEG UT: Iran overholder sine forpliktelser i atomavtalen, gjentar Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) etter Donald Trumps beslutning om å trekke USA ut. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Iran er gjenstand for verdens mest robuste kjernefysiske verifiseringsregime under JCPOA, sier IAEA-sjef Yukiya Amano, som bruker forkortelsen på den internasjonale atomavtalen mellom Iran og stormaktene.

Han rykket ut og forsvarte avtalen og viser igjen til IAEAs intense overvåking av Irans kjernefysiske forskning.

– Per i dag kan IAEA bekrefte at de atomrelaterte forpliktelsene innfris av Iran, tilføyer Amano i en skriftlig uttalelse onsdag.

Også vestlig etterretning har konstatert at Irans atomprogram i dag utelukkende brukes til fredelige formål, som produksjon av atomkraft.

I ettermiddag har også Storbritannias utenriksminister, Boris Johnson, gått ut og sagt at Trumps beslutning om å trekke USA fra Iran-avtalen ikke vil ha noen betydning for Storbritannias vurdering av avtalen. Videre sier han at britene ikke har noen intensjoner om å skrote avtalen, ifølge Sky News.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!