NYGIFT: Gemma og Ian Redmond rakk bare å være gift i litt over en uke før han ble drept av en hai mens paret var på bryllupsreise til Seychellene.
NYGIFT: Gemma og Ian Redmond rakk bare å være gift i litt over en uke før han ble drept av en hai mens paret var på bryllupsreise til Seychellene.Vis mer

Ian ble drept av hai på bryllupsreisen

Gemma Redmond gikk fra å være brud til enke på en uke: - Jeg elsket han veldig høyt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet skrev i går om det tragiske haiangrepet som tok Ian Redmonds (30) liv.

Det britiske paret hadde vært sammen i ni år da de giftet seg tidlig i august.

Elsket høyt
- Min mann og min beste venn ble brutalt drept tirsdag, sier den 27 år gamle barneskolelæreren til Daily Mail.

- Jeg elsket han veldig høyt. Han var en fantastisk mann, en snill sønn og en dedikert bror.

Det nygifte paret var på sin andre uke av bryllupsreisen til ferieparadiset Praslin i øygruppen Seychellene da angrepet forekom.

Ian snorklet i det krystallklare vannet utenfor Arse Lazio-stranden da haien angrep. Hans kone som solet seg på stranden sammen med andre turister ble et hjelpesløs vitne til drapet.

I sjokk
- Både våre familer, venner og jeg selv er i sjokk etter drapet. Men vi føler oss alle priviligerte og stolte av å ha delt våre liv med Ian, sier Redmond.

Hun forteller om en fantastisk mann som har etterlatt et tomrom i hjertet hennes som aldri kan bli fylt.

- Han var alltid rolig og betenkt, sterk og modig, smart og vittig, kjekk og omtenksom, en viduderlig individ som vil bli sterkt savnet, beskriver den sørgende enken.

- Han jobbet hardt for å gjøre eksteskapet vårt best mulig. Vi hadde det veldig morsomt sammen i ni år og var spent på vår framtid som mann og kone.

Før denne månedens angrep var det siste registrerte haiangrepet rundt Seychellene i 1963.

Kun uker før Redmond ble også to franske turister drept ved den samme stranden. Det har blitt stilt spørsmål om hvorfor det ikke ble iverksatt tiltak etter det første angrepet.

Dårlig nyhet for turismen
Myndighetene har nå stengt mange av de populære turiststrendene på idylliske Praslin.

- Vi skjønner at dette er svært dårlige nyheter for turismen vår, opplyser turistansvarlig Alain St. Ange ifølge Daily Mail.

- Etter det første angrepet satte vi patruljerende turistpoliti på stranden for å advare de som badet om å ikke gå for langt ut.

Etterforskerne vet foreløpig ikke hvilken type hai det er som har drept de tre turistene, men det er hentet inn eksperter som fisker etter haien med både agn og garn.

 

SPIST AV HAI: Eksperter jobber med å få fanget haien som drepte Ian Redmond på Seychellene.
Foto : Jan Iversen / Dagbladet
SPIST AV HAI: Eksperter jobber med å få fanget haien som drepte Ian Redmond på Seychellene. Foto : Jan Iversen / Dagbladet Vis mer