Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

IBM goes Linux

IBM setter inn støtet i konkurransen mot Bill Gates Microsoft: Nå satser de 1,75 milliarder kroner på Microsofts hovedkonkurrent, gratissystemet Linux.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I løpet av de neste fire årene planlegger nemlig IBM å oprette kundesentre over hele Europa som utelukkende skal hjelpe kunder til å tilpasse seg Microsofts største konkurrent, skriver Aftenposten.

Til sammen skal 600 Linux-rådgivere, hardware- og software-spesialister samt serviceeksperter stå til rådighet på sentrene, ifølge avisa. Målet med satsningen er at alle IBM-kunder skal ha mulighet til å skifte ut Microsoft Windows med Linux operativsystem så snart som mulig.

Størst til høsten?

- De viktigste selskapene i bransjen må komme sammen og etablere en felles standard, sier IBM-sjef i Europa Mike Lawrie til nyhetsbyrået DPA.

Operativsystemet Linux er allerede datanerdene og hackernes favoritt. Det kan lastet gratis ned av alle som har tilgang på Internett, og kan dermed true Microsofts monopollignende status som verdens mest brukte operativssytem.

Ifølge nyhetsbyrået DPA tror eksperter at Linux allerede til høsten vil være det mest installerte systemet og dermed ta igjen Windows.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media