Ica-butikken hadde ikke tenkt tanken på bildeteksten de skrev skulle skape rabalder

«Spark det mannssjåvinistiske svinet!»

MORSOMT ELLER USMAKELIG?. Flere kunder syntes bildeteksten vitner om sexisme. Skjermdump: Ica Maxi Växjö / Expressen / Colourbox
MORSOMT ELLER USMAKELIG?. Flere kunder syntes bildeteksten vitner om sexisme. Skjermdump: Ica Maxi Växjö / Expressen / Colourbox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): ICA Maxi i Växjö i Sverige har ikke vært heldige med sitt siste stunt i sosiale medier. Til et bilde av vann- og honningmeloner skrev de at «tjejarna på fruktavdelningen har schyssta (fine) meloner».

Det var det ikke alle som likte.

«Dette er utålelig. Spark det mannssjåvinistiske svinet som trodde han var morsom!», skrev Paula Mellberg (24) under bildet, gjengir svenske Expressen. 

- Tenkte ikke tanken - Jeg opplevde bildet som veldig ubehagelig og støtende, utdyper hun overfor avisa. 

En annen ba om en forklaring. 

«Hadde vært interessant med en forklaring på hvordan dere tenkte (eller ikke tenkte)». 

Bildet, som etter kritikken haglet inn på Facebook er fjernet, viste både hele og oppkuttede meloner. Johan Herdeby, butikk- og markedssjef ved icabutikken, forstår seg ikke på kritikken. 

- Kritikken blir litt tullete, synes jeg personlig. 

For «schyssta meloner» var på ingen måte en referanse til kvinnebryst, sier han ifølge Expressen. Sjefen tenkte visstnok ikke engang tanken, men mener «schyssta» - hyggelige/fine, på norsk - var en beskrivelse av de «schyssta varene» Ica har i sin butikk. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.