FRYKTER NEDLEGGELSE:  Dersom ICA og NorgesGruppen ikke får samarbeide tror Jan Andersen i ICA at ICA blir lagt ut for salg. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
FRYKTER NEDLEGGELSE: Dersom ICA og NorgesGruppen ikke får samarbeide tror Jan Andersen i ICA at ICA blir lagt ut for salg. Foto: Erik Johansen / NTB scanpixVis mer

ICA-leder spår massiv butikkdød

Dersom ICA nektes å samarbeide med NorgesGruppen, vil flere hundre butikker forsvinne, frykter ICA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Konkurransetilsynet stanset det planlagte innkjøps- og distribusjonssamarbeidet fordi samarbeidet anses som konkurransehemmende.

Mye tyder på at samarbeidet blir permanent stanset, noe som vil få store konsekvenser for ICAs mange butikker, skriver Dagens Næringsliv.

- Skjer det, ser jeg for meg at ICA blir lagt ut for salg. Flere spår at Rema kommer til å overta, men uansett hvem det blir, kommer det en restrukturering. Det betyr nok kroken på døra for de fleste ICA-butikkene i Norge som har under 20 millioner kroner i omsetning. Vi snakker om flere hundre butikker, sier Jan Andersen til avisa.

ICA har i underkant av 600 butikker i Norge i dag. Halvparten er franchisebutikker, og mange av disse er små og holder til i distriktene.

Andersen er oppgitt over at Rema 1000 framstiller seg som offer, og mener det er kjøpmennene som eier egne butikker og de ansatte, som helt er glemt.

LO-leder Roar Flåthen er i utgangspunktet motstander av samarbeidet, men etter et møte med toppledelsen og tillitsvalgte i ICA, mener han samarbeidet er ok - for en periode.

- Det LO og jeg frykter, er mer maktkonsentrasjon og mindre konkurranse, sier han.

Flåthen sier han har fått forståelse av at samarbeidet ikke er så omfattende og dramatisk som de først fryktet.

(NTB)