TRUER MED NEDLEGGELSER:  Om det blir nei fra Konkurransetilsynet, er det mer og mer sannsynlig at ICA legger ned butikkene i Nord-Norge og i distriktene i Sør-Norge, sier kommunikasjonsdirektøren i ICA. 
Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
TRUER MED NEDLEGGELSER: Om det blir nei fra Konkurransetilsynet, er det mer og mer sannsynlig at ICA legger ned butikkene i Nord-Norge og i distriktene i Sør-Norge, sier kommunikasjonsdirektøren i ICA. Foto: Erik Johansen / NTB scanpixVis mer

ICA truer med å legge ned over 200 butikker

Hvis Konkurransetilsynet vender tommelen ned for innkjøpssamarbeidet med NorgesGruppen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 Torsdag skal konsernsjef Per Strömberg i ICA AB Sverige ha et møte med Konkurransetilsynet i Bergen. Der vil han argumentere sterkt for at samarbeidet med NorgesGruppen skal bli en realitet.

- Vi kommer til å vektlegge de positive sidene om tilsynet sier ja til avtalen, men også hva som kan bli konsekvensen om det blir nei, sier kommunikasjonsdirektør i ICA Norge, Bjørn Takle Friis, til Nationen.

Han er klokkeklar på hva som kommer til å skje om Konkurransetilsynet sier nei.

- Om det blir nei fra Konkurransetilsynet, er det mer og mer sannsynlig at ICA legger ned butikkene i Nord-Norge og i distriktene i Sør-Norge, sier han. Årsaken er at logistikken er dyr og gjør at kjeden taper mye penger på butikker i sparsomt befolkede strøk.

En nedleggelse kan i verste fall ramme 98 Ica-eide butikker i Nord-Norge, 57 av dem i butikkonseptet Matkroken. I Sør-Norge er det 119 slike butikker som kan rammes.

Det er nå ett år siden NorgesGruppen og ICA skrev under den omstridte samarbeidsavtalen. Nå har tilsynet varslet at avgjørelsen tas i slutten av februar.

- Signalene tyder på at det kommer et varsel om stans av avtalen, sier Friis.

(©NTB)