Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

ICA truer med å legge ned over 200 butikker

Hvis Konkurransetilsynet vender tommelen ned for innkjøpssamarbeidet med NorgesGruppen.

TRUER MED NEDLEGGELSER:  Om det blir nei fra Konkurransetilsynet, er det mer og mer sannsynlig at ICA legger ned butikkene i Nord-Norge og i distriktene i Sør-Norge, sier kommunikasjonsdirektøren i ICA. 
Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
TRUER MED NEDLEGGELSER: Om det blir nei fra Konkurransetilsynet, er det mer og mer sannsynlig at ICA legger ned butikkene i Nord-Norge og i distriktene i Sør-Norge, sier kommunikasjonsdirektøren i ICA. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 Torsdag skal konsernsjef Per Strömberg i ICA AB Sverige ha et møte med Konkurransetilsynet i Bergen. Der vil han argumentere sterkt for at samarbeidet med NorgesGruppen skal bli en realitet.

- Vi kommer til å vektlegge de positive sidene om tilsynet sier ja til avtalen, men også hva som kan bli konsekvensen om det blir nei, sier kommunikasjonsdirektør i ICA Norge, Bjørn Takle Friis, til Nationen.

Han er klokkeklar på hva som kommer til å skje om Konkurransetilsynet sier nei.

- Om det blir nei fra Konkurransetilsynet, er det mer og mer sannsynlig at ICA legger ned butikkene i Nord-Norge og i distriktene i Sør-Norge, sier han. Årsaken er at logistikken er dyr og gjør at kjeden taper mye penger på butikker i sparsomt befolkede strøk.

En nedleggelse kan i verste fall ramme 98 Ica-eide butikker i Nord-Norge, 57 av dem i butikkonseptet Matkroken. I Sør-Norge er det 119 slike butikker som kan rammes.

Det er nå ett år siden NorgesGruppen og ICA skrev under den omstridte samarbeidsavtalen. Nå har tilsynet varslet at avgjørelsen tas i slutten av februar.

- Signalene tyder på at det kommer et varsel om stans av avtalen, sier Friis.

(©NTB)

Hele Norges coronakart