NETT PÅ HYTTA OG PÅ BÅTEN: Med et modem kan man få brukbart nettilgang på hytta og andre steder uten fast bredbåndslinje. Ifølge Ice kan man få  nedlastningshastigheter på 300 Kbps-2 Mbps i områder med ok dekning. 
 Foto: ICE
NETT PÅ HYTTA OG PÅ BÅTEN: Med et modem kan man få brukbart nettilgang på hytta og andre steder uten fast bredbåndslinje. Ifølge Ice kan man få nedlastningshastigheter på 300 Kbps-2 Mbps i områder med ok dekning. Foto: ICEVis mer

Ice er konkurs

32 000 norske kunder kjøpes opp av et amerikansk industrikonsern.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mobilbredbåndselskapet Ice erklærte seg i dag konkurs.

Selskapet, som leverer nett-tilkobling via mobilnettet, har omkring 32 000 kunder i Norge i dag.

Ingen av disse berøres av konkursen, ifølge selskapets administerende direktør Jon Kristian Flesvik.

- Nettet vårt er i full drift i dag, så våre kunder skal ikke merke noe til dette. Jeg er selv nå på nettet ved hjelp av et modem, sier Flesvik til Dagbladet.no.

Vil inn i Skandinavia
Like etter at nyheten sprakk i media, ble det kjent at Ice har nye kjøpere, det amerikanske konsernet Access Industries.

I en pressemelding skriver Access at de kommer til å fortsette med satsingen på videre nettutbygging i Norge.

-  I en tid med global økonomisk usikkerhet, er Access i stand til å skaffe de nødvendige ressurser som skal til for å sikre kontinuerlig forbedring av ice.nets drift og utvide de viktige tjenestene selskapet leverer kundene, sier Jörg Mohaupt, leder for media og telekommunikasjon i Access Industries, ifølge meldingen.

Det amerikanske selskapet har etter hvert planer om å kjøpe opp tilsvarende virksomheter i Sverige og Danmark.

Access har tidligere hatt en eierandel i det svenske Bredbandsbolaget.
 Fikk et pusterom
Ice er et datterselskap av det svenske Nordisk Mobiltelefon AB, som opererer på begge sider av grensa.

Selskapets svenske eier har i lenger tid vært på jakt etter frisk kapital. Men jakten har foreløpig ikke ført fram.

- I en periode fikk vi pusterom for å finne en løsning, men dette lyktes ikke. Vi jobber på spreng med å finne en ny eier og regner med at det vil være på plass relativt raskt. 

Lovte to megabit overalt
Ice ble lansert i Norge i juni 2006.

Teknologien bak det mobile bredbåndet er basert på CDMA 2000-standarden og er en digitalisering av det tidligere brukte NMT-nettet, som gir noe bedre dekning.

- Tradisjonell 3G-teknologi er utviklet for å fungere i storbyer som Tokyo, London og Paris, ikke for norsk uregjerlig topografi. ICE vil gi dekning enten brukeren er på hytta, i bilen, på tur, på sjøen eller hjemme, kommenterte selskapets administrerende direktør, Nils Petter Tetlie, den gang i en pressemeldingen.


Selskapet lokket med teoretiske hastigheter på opptil to megabit.

I dag har de moderert seg noe og opplyser på sine hjemmesider at den typiske hastigheten ligger på mellom 300 Kbps og 2 Mbps ned og 200-500 Kbps opp.