<strong>JUSSENS HØYBORG:</strong> Det juridiske fakultet ved Universitetet i Oslo holder til i de opprinnelige universitetsbygningene ved Karl Johans gate.
Foto: Lise Åserud, NTB Scanpix.
JUSSENS HØYBORG: Det juridiske fakultet ved Universitetet i Oslo holder til i de opprinnelige universitetsbygningene ved Karl Johans gate. Foto: Lise Åserud, NTB Scanpix. Vis mer

ID-tabbe: 4 000 jusstudenter fikk blottlagt personnummeret

Universitet: - Teknisk feil, svært beklagelig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Universitetet i Oslo har sendt epost med informasjon og beklagelse til over 4 000 studenter om en tabbe med personopplysninger på avveie.

I adressefeltet til alle jusstudentene som fikk papirtidsskriftet Stud. Jur. i postkassa nylig, sto det 11-sifrede person- og fødselsnummeret til hver og en av dem åpent for alle som tar et blikk på fagmagasinet for de som skal forvalte lov og orden i framtida.

- Et alvorlig brudd på personopplysningssikkerheten. Det skjer dessverre altfor ofte. Faremulighetene er misbruk er nærmest uendelige, ikke bare søknader om lån og kredittkort, sier fagdirektør Martha Eike i Datatilsynet til NRK Dagsnytt.

Avdelingsdirektør Hanna Ekeli ved Universitet sier til Dagsnytt at det var en teknisk feil som førte til den svært beklagelige feilen.

Universitet ber alle mottakerne av tidsskriftet stryke ut personnummeret ved siden av navnet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer