INVITERTE ID-OFFER:  Leder Roar Kvassheim ved Sentrum politistasjons vinningsgruppe i Oslo inviterte et offer for ID-tyveri til å gi sin usminkede versjon til en gruppe etterforskere av sitt møte med politiet og andre instanser. Det var ikke bare ros. Nå har politiet fått bedre verktøy til å jobbe med slike saker. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
INVITERTE ID-OFFER: Leder Roar Kvassheim ved Sentrum politistasjons vinningsgruppe i Oslo inviterte et offer for ID-tyveri til å gi sin usminkede versjon til en gruppe etterforskere av sitt møte med politiet og andre instanser. Det var ikke bare ros. Nå har politiet fått bedre verktøy til å jobbe med slike saker. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

ID-tyv stakk av med bil til 600 000 - slik beskytter du deg

Historien til ei oslokvinne som skal ha blitt lurt av smarte svindlere ble pensum da etterforskere ved politiets vinningsgruppe satte seg på «skolebenken».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

Det begynte med at den 37 år gamle kvinnen fikk et sim-kort i posten. Hun hadde ikke bestilt et nytt kort. To dager seinere fikk hun en telefon fra politiet med beskjed om straks å fjerne bilen fra trafikkfarlig parkering. Det hjalp ikke å forklare at hun aldri hadde eid bilen politiet beskrev: En Audi A5. Så ballet det kraftig på seg i løpet av noen dager rundt pinse i fjor.

Ni måneder seinere, etter mellom 220 og 250 timer eget detektivarbeid pluss mye hjelp fra mannen, håper hun at oppryddingen etter et ID-tyveri er fullført.

Hun har mange kritiske spørsmål til hvordan store aktører i finans- og handelsnæring pluss politiet har håndtert ID-tyveriet hun ble rammet av. Derfor ble hun invitert av nettopp politiet til å beskrive sine erfaringer for nye og gamle etterforskere ved Oslo-politiets vinningsgruppe ved Sentrum politistasjon.

Slik startet det:

Foran en lydhør forsamling etterforskere fikk den bedrageriutsatte kvinnen beskjed av vinningsgruppas leder Roar Kvassheim og fagspesialist for den voksende seksjonen for ID-tyverier og skimming, Morten Drægni, om ikke å legge bånd på seg - selv om en gruppe nåværende og kommende etterforskere satt på «skolebenken».

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn