Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ida (21) ble drept på joggetur. En måned etter drapet går svensk politi ut med navn og bilde

Gjerningspersonen er fortsatt på frifot.

DREPT: Ida Johansson (21). Foto: Svensk politi
DREPT: Ida Johansson (21). Foto: Svensk politi Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går kveld gikk politiet i Stockholm ut med navn og bilde på Ida Johansson (21), som ble drept da hun var på joggetur i Upplands Väsby 5. august i år.

Det gjør de i håp om å få tips som kan lede dem til gjerningsmannen. Politiet håper offentliggjøringen av bildet kan gjøre at noen som kan ha sett henne eller observert noe den fatale kvelden kan ta kontakt.

- Selv om vi har avhørt mange og det har kommet inn mange tips, så oppfordrer vi alle som har sett noe, som vet om noen som har oppført seg mistenkelig i tiden rett før eller etter drapet eller som har en eller annen opplysning om å ta kontakt med oss, sier Lars Byström, presstalsperson i politiet i Stockholmsregionen i en pressemelding.

DNA-spor Politiet har funnet DNA-spor fra det de mener er gjerningspersonen, men det ga ikke treff i politiets registre. DNA-tester av over 300 personer som var i området eller har blitt oppfattet som interessante for etterforskerne har heller ikke gitt noen resultater, skriver Expressen.

Politiet mener Ida først løp en runde på en bane, før hun løp videre opp en bakke og at hun ble drept der av en person hun ikke kjente. Politiet mener også at gjerningspersonen drepte henne selv om det var en stor fare for å bli oppdaget.

- Det pleier å være mange i dette området på denne tiden av døgnet. Gjerningsmannen har tatt stor risiko, sier etterforskningsleder Stefan Edin ifølge Aftonbladet.

Står fram på TV Politiet gikk ut med navn og bilde av Ida i samråd med familien hennes. Idas mor Karin står også fram i programmet «Nya efterlyst» på TV8. Der sier hun at Ida ønsket å løpe alene.

SPERRET AV: Politiet sperret av et større område for å sikre bevis, etter at den 21 år gammel kvinnen ble funnet død Väsby i Sverige. Foto: JOHAN JEPPSSON / EXPRESSEN
SPERRET AV: Politiet sperret av et større område for å sikre bevis, etter at den 21 år gammel kvinnen ble funnet død Väsby i Sverige. Foto: JOHAN JEPPSSON / EXPRESSEN Vis mer

- Hun sa: «Da trenger jeg ikke å føle meg dårlig hvis jeg ikke løper i samme tempo som dere», sier hun i TV-programmet ifølge Aftonbladet.

Hun ber alle som kan ha sett noe om å kontakte politiet.

- La politiet avgjøre om det er et verdifullt tips. Gjør det ikke bare for min eller familiens skyld, men for alles skyld, for dere selv og de som står dere nære, sier hun i TV-programmet.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling