Ida (21) ble drept på joggetur. Tiltalt mann: - Jeg blir farlig når jeg blir sint

Sier han «så Ida og fulgte en impuls om å drepe henne».

DREPT: Ida Johansson (21). Foto: Svensk politi
DREPT: Ida Johansson (21). Foto: Svensk politiVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 19 år gamle mannen har erkjent drapet på 21 år gammel Ida i en turløype i Upplands Väsby i Sverige den 5. august.

Han er tiltalt for drap, voldtektsforsøk og likskjending, ifølge Aftonbladet.

- Hun hørte meg ikke 19-åringen har forklart at han dro ut i turløypa for å roe seg ned, skriver svenske medier. Men da han så Ida, «fulgte han en impuls om å drepe henne», skriver Expressen.

- Jeg fulgte en impuls og hoppet på henne. Jeg løp mot henne og deretter tok jeg tak i henne. Hun hørte meg ikke med sine høretelefoner, har 19-åringen sagt i avhør.

Han erkjente drapet den 14. september i år, og det var i avhør fire dager seinere at 19-åringen ga sine detaljer om hvordan drapet ble begått.

- Blir farlig Han hadde kranglet med sin far, og gikk etterpå ut i skogen for å roe seg ned, fortalte 19-åringen.

- Det pleier å roe meg ned, sa 19-åringen.

Men da han så Ida «smalt det til», fortsatte han.

Ifølge en rettspsykiatrisk undersøkelse som Aftonbladet refererer, har 19-åringen uttalt at han «blir farlig når han er sint».

Den rettsmedisinske utredningen varte i seks uker, og konklusjonen er at mannen lider av en psykisk forstyrrelse, men at den ikke er så alvorlig at han ikke kan dømmes til fengsel.

Slepte henne Ifølge tiltalen som ble klar i dag, hadde 19-åringen først sett seg ut et annet offer på turstien, skriver Expressen, men denne personen droppet han da han oppdaget Ida.

Ifølge avisa inneholder tiltalen detaljer om hvordan 19-åringen kvalte Ida til døde, og deretter slepte henne om lag 15 meter inn i skogen.

Ida ble etterlyst av familien da hun ikke kom hjem etter joggeturen. Politiet sto lenge uten spor i saken. 21-åringen ble funnet død
i turløypa av en patrulje.