Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ida Hjort Kraby (47) nytt barneombud

Tar over etter Reidar Reidar Hjermann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):  Ida Hjort Kraby (47) blir nytt barneombud. Det ble kjent under en pressekonferanse hos Barne- og likestillingsministeren Manuela Ramin-Osmundsen i ettermiddag.

- Jeg gleder meg til å bli barneombud. Samfunnet rettsliggjøres på flere områder, og jeg mener jeg kan bidra til å styrke synliggjøringen av barns rettigheter, sier Kraby som er utdannet jurist og arbeider hos Regjeringsadvokaten. 

Hun tar over etter Reidar Hjermann. 

Måtte gå

Hjermann ble så sent som i går ettermiddag informet om at han ikke fikk fortsette i stillingen hvor han har hatt en åremålsstilling på fire år. Som sittende ombud kunne han, etter regelverket, ha fortsatt i fire år til. 

Som barneombud har han kommet med flere utspill som har vært i strid med regjeringens politikk, blant annet sier han nei til at homofile skal kunne adoptere.

Barne- og likestillingsminister Manuela Ramin-Osmundsen (Ap) avviser overfor at dette har hatt noen betydning for hennes valg.

Styrket fokus på juridiske rettigheter

Kraby har som advokat jobbet mye med barnerelaterte saker.  Hun var tidligere lovrådgiver i Justisdepartementets lovavdeling, med ansvar for blant annet familierett, forvaltningsrett og menneskerettigheter.

Manuela Ramin-Osmundsen legger vekt på at det er noe nytt når en jurist overtar som barneombud.

- Barneombudets mandat bygger på to pilarer, barns interesser og barns rettigheter. Jeg har vurdert mange gode søkere til jobben som ombud, og kommet fram til at Ida Hjort Kraby er det rette valget for å forsterke begge de to pilarene. Hun er jurist og kan være et spennende bidrag til å styrke ombudets fokus på barns juridiske rettigheter, sier hun til Dagbladet.

NYTT BARNEOMBUD: Ida Hjort Kraby
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media