Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ida Marie (12) ble skambitt av schæfer

Ida Marie hadde ikke en sjanse da to rasende hunder plutselig gikk til angrep. I flere år har de terrorisert nabolaget og bitt forbipasserende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

12-åringen ligger nå på sykehuset i Tønsberg med dype bitt i låret, hofta, ryggen og armen.

- Det er helt forferdelig å se sårene hennes. De verker, og hun er sliten, sier moren Anja Skjelland ved sykesenga.

Fredag var Hans Olav Nystrøm vitne til at to schæferhunder angrep datteren Ida Marie. Sammen gjorde han og datteren dugnadsarbeid for idrettslaget Flint, og Ida Marie leverte ut telefonkataloger.

- Plutselig kommer hun løpende tilbake med hundene i hælene. Hun rakk bare bort til hagegjerdet før de tok tak, sier den fortvilte faren. Selv sto han på den andre sida av gjerdet og fikk ikke løftet henne ut.

- Jeg var livredd for at de ville gå etter strupen og ansiktet. Heldigvis kom det to menn til som fikk fjernet hundene. Hvis de ikke hadde vært der, vet jeg ikke hva som hadde hendt, sier Nystrøm.

Livredde naboer

Flere naboer har i mange år følt seg terrorisert av hundene.

- Det der er ikke hunder, men blodtørstige villdyr, sier en nabo som ønsker å være anonym. Han er selv blitt angrepet av hundene, og fire av hans ansatte har også blitt bitt, hevder han.

Klager til eier har ikke ført fram. Det lyktes ikke Dagbladet å komme i kontakt med eieren i går.

- Vi tok kontroll over hundene lørdag kveld. Det skjer uansett om eier samtykker eller ikke, sier operasjonsleder Åge Haakonsen i Vestfold politidistrikt. Han forsikrer at politiet tar saken alvorlig.

Advarer

Hundeekspert Geir Nordenstam advarer folk - og særlig barn - mot å gå inn på eiendommer der hunder går løse.

- Også voksne mennesker bør ha bedre vett enn å gå inn i en hage med løse hunder. Like fullt er dette hundeeierens ansvar, sier han.

Saken er anmeldt.

<!--BTEK0-->STYGT BITT: - Det er så vondt å se henne slik, sier Anja Skjelland. Datteren Ida Marie ble bitt av en rasende schæfer. <!--/BTEK0-->