Idag er deadline

Klimaforhandlerne jobber på høygir for å få en avtale mest mulig klar til statslederne kommer.

PÅ SPRENG: Norges forhandlingsleder Hanne Bjurstrøm og miljøvernminister Erik Solheim jobber sammen med forhandlere og miljøvernministere i København. Presset er stort for å få noe klart til statslederne kommer. Foto: Kristian Ridder-Nielsen
PÅ SPRENG: Norges forhandlingsleder Hanne Bjurstrøm og miljøvernminister Erik Solheim jobber sammen med forhandlere og miljøvernministere i København. Presset er stort for å få noe klart til statslederne kommer. Foto: Kristian Ridder-Nielsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| KØBENHAVN (Dagbladet): Partene har satt en foreløpig deadline for klimaforhandlingene tirsdag kveld. Målet er å i alle fall klare å bygge en plattform for forhandlingene blant statslederne som begynner å komme til møtet i morgen tidlig.Miljøvernminister Erik Solheim fikk i går kveld oppdraget med å lede arbeidet med handel og klima på toppmøtet sammen med miljøvernministeren fra Singapore. Han jobber nå på spreng sammen med andre miljøvernministre og forhandlere for å få løse flest mulig problemer og ha mest mulig klart til en klimaavtale når statslederne kommer i morgen.

- Det er en veldig stor fjær i hatten å bli spurt om å ta dette, sa Solheim til Dagbladet mandag kveld.

Det var Danmarks leder for hele møtet, Connie Hedegaard, som ga Solheim jobben. Den innebærer å konsultere ulike land om klimatiltak knyttet til handel, skipsfart og luftfart. Etter det Dagbladet forstår, er arbeidsgruppen Solheim leder nå ferdig med diskusjonen.

På et større forhandlingsmøte diskuteres nå hvor mye av utslippskuttene som skal tas hjemme. Grenada krever at det meste skal tas hjemme, men Norge vil ikke ha noen restriksjoner på bruk av av kvoter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer