Idaho-barna gir opp etter fem dager

Garfield Bay: De fem barna som barrikaderte seg mot politiet etter at moren deres ble arrestert tirsdag, overga seg lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eskortert av tre politibiler kjørte en bil med barna bort fra huset i den amerikanske delstaten Idaho hvor de fem søsknene hadde barrikadert seg i fem dager.

- I kveld kom barna frivillig ut av boligen. Alle barna kom ut, sa politibetjent Rob Rahn ved det lokale sheriffkontoret.

- Barna ble tatt til et trygt sted, og de er nå sammen med sin familielege. Barna er i god form, sa Rahn videre.

- Jeg kan ikke si sikkert om det var fem barn, men det var helt sikkert barn i bilen, sa et vitne til at bilen kjørte ut. Hun sa at bilen kjørte forbi journalister som dekket saken, men politiet hindret dem i å følge etter. Bilen ble senere sett utenfor et sykehus i Sandpoint i nærheten.

Seks søsken i alderen åtte til 16 i McGuckin-familien barrikaderte seg tirsdag i hjemmet sitt etter at moren ble arrestert for barnemishandling. Da politiet forsøkte å hente dem, sendte de hunder for å holde politiet borte, og de hadde våpen i huset.

Ett av barna kom fram torsdag og gikk over til et nabohus. Han har siden samarbeidet med politiet for å prøve å overtale de andre til å overgi seg.

(NTB-AFP-Reuters)

KJEMPET MOT MYNDIGHETENE:McGuckin-barna kom til slutt frivillig ut fra barndomshjemmet, etter at myndighetene nærmest har beleiret huset i mange dager. Foto: SCANPIX