Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Idar Vollvik fradømt førerkortet i 10 måneder

- Dumt og upraktisk, sier han til Dagbladet.

TAR FLY: - Det er veldig upraktisk for meg som har barn, og aktive barn, med fotball og alt mulig. I jobbsammenheng merkes det nok mindre, for jeg tar flyet hele tida, så da støtter jeg drosjenæringa, sier finansmann, kjendis og investor Idar Vollvik til Dagbladet. 
Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet
TAR FLY: - Det er veldig upraktisk for meg som har barn, og aktive barn, med fotball og alt mulig. I jobbsammenheng merkes det nok mindre, for jeg tar flyet hele tida, så da støtter jeg drosjenæringa, sier finansmann, kjendis og investor Idar Vollvik til Dagbladet. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har gått og ventet på det, sier Ludo-gründer Idar Vollvik til Dagbladet etter at Bergensavisen tidligere i dag skrev at han har mistet førerkortet etter råkjøring. Nå må han greie seg uten i 10 måneder regnet fra mars i år, og avlegge delvis praktisk prøve.

I tillegg fikk han betinget fengsel i 15 dager med prøvetid på to år, og bot på 10.000 kroner.

Tar fly Dommen i Bergen tingrett falt den 31. mai, etter at Vollvik hadde lagt kortene på bordet.

- Det er veldig upraktisk for meg som har barn, og aktive barn, med fotball og alt mulig. I jobbsammenheng merkes det nok mindre, for jeg tar flyet hele tida, så da støtter jeg drosjenæringa, sier han til Dagbladet.

Han befinner seg for tida mye på reise til Thailand, der selskapet hans Ludo bygger opp en mobilvirksomhet. I Norge driver selskapet med netthandel.

Under forbikjøring Da Vollvik ble tatt den 8. mars i år, kjørte han i 120 kilometer i 70-sonen i Levanger.

- Vi var tre kolleger som kjørte 20 mil den dagen, og jeg gjorde to forbikjøringer, og det var under den ene at jeg ble tatt.

- Betyr det at det var kun under de to forbikjøringene at du brøt fartsgrensa?

- Det var kun da jeg kjørte SÅ fort.

Ubebygget Vollvik og kollegene rakk flyet tross forstyrrelsen fra politifolkene, men han forteller at en av kollegene overtok rattet da de kjørte videre.

- Hva er lærdommen?

- At man må beregne mer tid når man er ute og ferdes langs landeveien, sier Vollvik. Han understreker at råkjøringen skjedde utenfor bebyggelse, og at det derfor ikke var fare for liv og helse.

Tatt tidligere Det er ikke første gang at Idar Vollvik tas for råkjøring.
I desember 2005 råkjørte han i Nygårdstunnelen i Bergen, skriver Bergensavisen.

- Da kjørte jeg i 86 kilometer i timen i 60-sonen. Det var en for mye. Hadde det vært 25, hadde jeg vært «berget», sier Vollvik. Han forteller at han den gangen mistet sertifikatet i tre måneder.

- Dumt og upraktisk - Hvor stor respekt har du egentlig for fartsgrenser?

- Jeg har sikkert for liten respekt, i kraft av at jeg blir tatt, sier Vollvik.

- Jeg har egentlig ikke så mye å si til mitt forsvar. Hele greia er dumt og upraktisk, og det er selvfølgelig ikke en heldig sak for meg, sier Idar Vollvik til Dagbladet.

BILGLAD: Idar Vollvik fikk mye oppmerksomhet da han for noen år siden kjøpte denne bilen, en Koenigsegg CCR, en sportsbil til syv millioner kroner. Foto:  Gorm Kallestad  / SCANPIX
BILGLAD: Idar Vollvik fikk mye oppmerksomhet da han for noen år siden kjøpte denne bilen, en Koenigsegg CCR, en sportsbil til syv millioner kroner. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling