Idar Vollvik sier han selger tusenvis med reveklær

Ylvis har gjort reven superpopulær, og Idar Vollvik selger klær med revehoder i stort tempo. - En rev er en rev, og vi tjener gode penger, sier han.

REVESTREKER: Idar Vollvik har hevet seg på revehysteriet og har gjort salg av klær med revehoder til millionbutikk. Han lover at han ikke vil ha en konflikt med Ylvis.

Foto: Tor Erik H. Mathiesen
REVESTREKER: Idar Vollvik har hevet seg på revehysteriet og har gjort salg av klær med revehoder til millionbutikk. Han lover at han ikke vil ha en konflikt med Ylvis. Foto: Tor Erik H. MathiesenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Det er mange som ønsker å tjene på Ylvis-suksessen nå om dagen. På nettet florerer det med reve-effekter.

Idar Vollvik er også med for fullt.

Produksjonsselskapet Concorde har søkt enerett på frasen: «What does the fox say» fra låten som nå har passert 100 millioner visninger på Youtube. Dagens Næringsliv skriver i dag at Ylvis i to omganger har søkt varemerkeregistrering  hos Patentstyret. I første omgang knyttet til denne frasen, i neste omgang knyttet til en nydesignet logo.

- Vi i Ludo har et godt forhold til den norske fjellreven. Vi bruker ikke tekster som Ylvis bruker, men en rev er en rev. Vi forsøker å være lure når vi skal gjøre butikk. Det er ikke ulovlig. Vi har foreløpig ikke fått noen reaksjoner fra Ylvis. Vi driver ikke piratvirksomhet, sier Idar Vollvik til Dagbladet.

- Veldig gøy - Ja, vi hiver oss på en hype, vi tjener mye penger på det, og det er veldig gøy. Min rev er mistenkelig lik reven på pakken vi husker fra tobakkspakkene som med navnet Eventyrblanding. I reklamebransjen er det en kjent sak at man legger seg tett opp mot suksess-historier. Vi selger mer enn tusen artikler hver dag. Det går i boksershorts og T-skjorter, sier Vollvik.

Han sier at reve-hysteriet begynner å likne påd salget han hade med Justin Bieber-produkter.

- Millionbutikk - Dette blir millionbutikk for Ludo, og er det noen som trenger det, så er det jeg. Vi har undersøkt dette med jurister og vet at vi har alt vårt på det trygge. Den dagen Ylvis får enerett og lisens for sine produkter, vil vi selvsagt respektere det. Vi har ikke noe ønske om å komme i konflikt med Ylvis-brødrene, sier Vollvik.

Han har utvilsomt lagt seg tett opp mot Ylvis-revens lyder. I tilknytning til revehodet har Vollvik en tekst som er slik: Ka pa pa pa pa pa- now.

Ylvis har denne teksten: Wa pa pa pa pa pa - pow.

Ludo har også denne teksten på en del produkter som er i salg nå, men Vollvik forklarer at han endret teksten i produksjonen for få dager siden.

SELGER GODT: Idar Vollvik sier at det er klær med revehoder som selger best nå om dagen.

Foto: Tor Erik H. Mathiesen
SELGER GODT: Idar Vollvik sier at det er klær med revehoder som selger best nå om dagen. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer