Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Idar Vollvik trakk seg ut da «Voldemort» lurte Svennis

Snakker ut om turbulensen rundt Svennis i Notts County.

KJENTE TIL FOTBALLBEDRAGER: - Jeg hørte navnet hans nevnt, men hilste aldri på ham, sier Idar Vollvik til Dagbladet. Han trakk seg ut av en sponsoravtale med Notts County grunnet turbulens i kulissene. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
KJENTE TIL FOTBALLBEDRAGER: - Jeg hørte navnet hans nevnt, men hilste aldri på ham, sier Idar Vollvik til Dagbladet. Han trakk seg ut av en sponsoravtale med Notts County grunnet turbulens i kulissene. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):  BBC Panorama avslører i dag hvordan den dømte bedrageren Russell King sto bak Sven-Göran Erikssons ansettelse i Notts County.

Det navnet er kjent for mobilinvestor Idar Vollvik, som i 2009 var svært nær å gå inn på sponsorsiden i Notts County.

- Jeg hørte navnet hans nevnt, men hilste aldri på ham, sier Vollvik til Dagbladet.

Falt sammen BBC har e-postene der King, under kallenavnet «Fyrst Voldemort», beskriver hvordan han ville overta klubben. Briten skaffet seg kontrollen via et gruveselskap i Sveits og påståtte bånd til kongefamilien i Bahrain.

Sponsoravtalen med Ludo Mobil var signert - under forutsetning at nye investorer skulle komme på plass.

Vollvik avslører nå at det var turbulensen rundt King som forkastet avtalen.

- Det var en forutsetning for oss når vi skulle gå inn at Svennis fortsatte, og at alt var OK, sier Idar Vollvik.  

Store penger Russell King tok med seg Eriksson til Nord-Korea, der briten hevdet han hadde samtlige gull-, kull og jernforekomster. King hevdet at hans sveitsisk-baserte gruveselskap var verdt to trillioner dollar.

- Jeg visste at de var i Nord-Korea, men vi diskuterte ikke detaljer. Det var snakk om store pengesummer som skulle komme, sier Vollvik til Dagbladet.

- Det var umulig for oss å grave og finne ut alt, men vi forsto både på Svennis og andre at det var noe grums, forteller investoren åpenhjertig.  

FYRST VOLDEMORT: Russell King bruker Harry Potter-figurens navn i e-poster der han omtaler Notts County-kuppet. Foto: REUTERS/Eliana Aponte/Scanpix
FYRST VOLDEMORT: Russell King bruker Harry Potter-figurens navn i e-poster der han omtaler Notts County-kuppet. Foto: REUTERS/Eliana Aponte/Scanpix Vis mer

Klubben satt igjen med 63 millioner kroner i gjeld etter fadesen.

Beundret - Jeg begynte å tvile når jeg ble fortalt at melkeregninga ikke var blitt betalt, sier Svennis til BBC.

Vollvik sier han ble lokket av at Svennis var i klubben, og at han beundret den meritterte svenskens evne til å få noe ut av lite.

- Men selv Svennis kunne ikke få noe ut av ingenting, flirer trønderen.

Ludo Mobil-eieren er svært kritisk til hvordan Notts County ble drevet.  

- Eierne hadde verken interesse eller evne til å drive fotballag, de skulle tjene penger. Svennis ble etterlatt alene, og følte et voldsomt ansvar for spillerne, sier Idar Vollvik, og legger til:

Ble skeptiske - Han var utilpass med hele situasjonen. Vi ble også skeptiske, og lagde en avtale der det de måtte dokumentere at alt var på stell. Det var det ikke.

Det ble aldri noe av Ludo-avtalen med Notts County. Nå er Svennis i Leicester, mens King-affæren etterforskes av britisk politi.

Vollvik er på ferie i Spania, og er glad sponsoreventyret aldri materialiserte seg.

KOM OG GIKK: Sven-Göran Erikssons eventyr i Notts County ble ikke langvarig. Foto: REUTERS/Phil Noble/Scanpix
KOM OG GIKK: Sven-Göran Erikssons eventyr i Notts County ble ikke langvarig. Foto: REUTERS/Phil Noble/Scanpix Vis mer

- Vi ga sågar eierne en åpning om at det kunne komme inn en ny person som kunne komme inn med midler, sier Vollvik til Dagbladet.

- Men det skjedde ikke.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media