TÅKELAGT FOTOSENSASJON: Ida Husøys bilde fra Liverpool fikk fart på seg på sosiale medier. Foto: IDA HUSØY
TÅKELAGT FOTOSENSASJON: Ida Husøys bilde fra Liverpool fikk fart på seg på sosiale medier. Foto: IDA HUSØYVis mer

Idas bilde fra Liverpool går sin seiersgang på sosiale medier

Eksploderte på Facebook og Twitter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bildet av et tåkelagt Liverpool har gått sin seiersgang på sosiale medier det siste døgnet.

Fotografen er den Liverpool-baserte journalistikkstudenten Ida Husøy (20) fra Drammen, og bildet ble tatt med iPhonen hennes. 

Husøy knipset bildet fra soverommet i Liverpools høyeste bygning, West Tower, onsdag ettermiddag og postet det på bildedeletjenesten Instagram. 

- Jeg tok bildet cirka klokken halv ett på dagen, før jeg skulle ut og dekke teatershowet litt senere, og la det ut på Instagram. I løpet av kort tid hadde jeg fått 150 likes. Vanligvis har jeg cirka 50 når jeg legger ut bilder, så det var tydeligvis mange som likte det, sa Husøy til Drammens Tidene

Og det stoppet ikke der. Husøy la ut bildet på Facebook, med en link til Twitter-kontoen sin, og siden har det blitt delt av av hundrevis på både Facebook og Twitter.

Bare på facebookgruppen «Living in Liverpool» har det blitt delt over 1100 ganger, nærmere 3000 personer har trykket «like», og over 150 personer har kommentert det i skrivende stund. 

På topp i Liverpool På et tidspunkt var Idas twitterkonto den mest omtalte i den engelske fotballbyen ifølge den digitale trendlisten «TrendMap». Dermed var hun en stund mer populær enn både Liverpool og Everton på Twitter. 

- Da tenkte jeg: Er dette seriøst? Snakker folk mer om meg enn om fotball? Jeg har hele tiden fått høre at jeg tar gode bilder og delvis trodd på det, men dette har overgått all forventning. Flere har kontaktet meg og hintet om jobbtilbud og mange har villet kjøpe bildet, sier Husøy.

Avtale om distribusjon Når Dagbladet snakker med henne på telefon fra Liverpool har hun inngått en avtale med selskapet Mercury press. De tar seg av distribusjon og salg av bildet. Skulle det gå sin seiersgang også i media er det mulig blikket for gode bilder kan bringe med seg mer enn heder og ære for Husøy. 

Vil du se flere av Idas bilder kan du klikke her.