- Idealet er livslang troskap

Har man fast forhold, bør det være nettopp det, fast. Det mener i hvert fall kjemistudent Øyvind Harv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjemistudenten mener nordmenn generelt er konservative i omgang med flere av det motsatte kjønn på samme tid.

- Mer konservative enn vi selv tror. I hvert fall sammenliknet med kulturene rundt Middelhavet, der de er mer frampå. Selv var jeg på språkskole i Israel i sommer. Det var et enormt sjekkested. De franske jentene som deltok var seksuelt aggressive - og ikke bare mot én. Det var flere hele tida. Men det er jo forskjell på sjekking og utroskap, sier han.

Han og medstudent Hildegunn Hansen er enige om at idealet er ekte kjærlighet med livslang troskap.

I Universitetsbibliotekets indre gemakker sitter et par og kliner. De har vært sammen i fire år og har inngått gjensidig avtale om at partneren ikke skal informeres ved eventuell utroskap.

- Hvis man har gjort noe dumt, må man bære hele pakka selv. Å informere om slikt vil være å overføre ansvaret til den andre og gi denne etiske dilemmaer. Det gjelder å ta ansvar for sine handlinger, også når man gjør noe feil. Å snakke om det for å bli ferdig og få ny aksept, blir bare en overflatisk handling, sier Itali Profeti (38), og kjæresten Benedetta Frosini (30) nikker.

Begge kjenner studenter som har vært utro og synes slikt er fryktelig vanskelig å håndtere.

- Det er ikke morsomt å vite om slikt. Spesielt ikke når man kjenner begge, er deres erfaring. De er fra Firenze, men ønsket å oppleve snø og is. Derfor la de studiene til Norge, og venter med å få barn.

BARE GODE VENNER : Historiestudent Hildegunn Hansen (21) er kristen og sier at hennes holdning til utroskap farges av Bibelens forbud. - Jeg er også konservativ på det området, sier Øyvind Harv (24).