- Identifisering av ofrene er førsteprioritet

Kan være utenlandske statsborgere, sier politiet.

BÅRET UT: Omkomne blir båret ut  etter brannen i en bygård i Urtegata i Oslo natt til lørdag. Seks mennesker er bekreftet omkommet, og identifisering av dem er nå første prioritet i saken, sier politiet på en pressekonferanse.
Foto: Cornelius Poppe /SCANPIX
BÅRET UT: Omkomne blir båret ut etter brannen i en bygård i Urtegata i Oslo natt til lørdag. Seks mennesker er bekreftet omkommet, og identifisering av dem er nå første prioritet i saken, sier politiet på en pressekonferanse. Foto: Cornelius Poppe /SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Politiet holder alle muligheter i forhold til brannårsaken åpne i etterforskningen av brannen i Urtegata 31 i natt, ble det opplyst på en pressekonferanse i politihuset på Grønland i ettermiddag.

- Vi er i oppstartsfasen i etterforskningen av en alvorlig og tragisk sak. Vi vet foreløpig ikke noe om årsaken til brannen, men holder alle muligheter åpne, sier fungerende seksjonssjef ved finans- og miljøkrimseksjonen i Oslo politidistrikt, Børre Walderhaug.

Seks personer omkom i brannen, som startet klokka 03.44 natt til lørdag. Alle de omkomne er nå hentet ut, og bragt til Rettsmedisinsk institutt for identifikasjon.

- Første prioritet i etterforsningen nå er å få identifisert ofrene, og varslet alle pårørende. Det er vanskelig å si hvor lang tid identifiseringsarbeidet tar, sier Walderhaug til Dagbladet.no. 

Vet ikke antallPolitiet sier nå at 15 personer fikk lettere skader i brannen. En kvinne i 30-årsalderen fikk alvorlig røykskade i brannen, ifølge NTB.

Ullevål universitetssykehus opplyser i en pressemelding at den skadde kvinnen får intensivbehandling og at tilstanden er alvorlig, men stabil. 33 personer ble evakuert uskadd, og 15 av dem ble hentet ut med stige. På pressekonferansen kom det fram at politiet foreløpig ikke har full oversikt over hvor mange som bodde i bygården, og hvor mange leiligheter den inneholder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer