Identifisert etter seks år

Ny DNA-teknikk kan identifisere 20 000 menneskerester etter terrorangrepet 11. september

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): DNA-eksperter har identifisert enda et offer etter terrorangrepet mot tvillingtårnene i New York 11. september 2001, melder AP.

Den siste som er identifisert heter Edward Ryan, og var en 42 år gammel visepresident ved Carr Futures. Han hadde kontor i 93. etasje i det nordre tårnet i World Trade Center.

Levninger av Ryan ble funnet da en rampe, brukt til å komme seg ned på Ground Zero, ble undersøkt. Rampen ble tatt fra hverandre for sju måneder siden.

Ryan døde sammen med 68 kollegaer, da de ble innesperret i tårnet. Sammenrast byggmateriale sperret trappene, etter at kaprere hadde krasjet American Airlines fly 11 inn i bygget.

Rettsmedisinerne jobber sammen med Bode Teknologiske gruppe, som har har patentert en ny måte å for å undersøke DNA på. Metoden gjør at laboratoriet kan finne en DNA-profil ved bruk av mye mindre materiale enn for bare fem år siden.

Av de 2750 menneskene som døde i World Trade Center er fremdeles over 1000 ikke funnet.

Mer enn 20000 ramenter fra mennesker er funnet i og rundt området. Disse er lagt inn på en database med profiler av ofrene.

I tillegg til Ryan, ble det også oppgitt at det er funnet 35 nye benbiter som kan stamme fra mennesker, men som ennå ikke er undersøkt på laboratoriet.

MANHATTEN SKYLINE: Manhatten var berømt for sine to tvillingtårnet. Seks år etter terrorangrepet i 2001, finner man fremdeles rester etter menneskene som ble drept 11. september. Foto: SCANPIX/ REUTERS/Arnd Wiegmann
MANHATTEN SKYLINE: Manhatten var berømt for sine to tvillingtårnet. Seks år etter terrorangrepet i 2001, finner man fremdeles rester etter menneskene som ble drept 11. september. Foto: SCANPIX/ REUTERS/Arnd Wiegmann Vis mer
UTEN TVILLINGTÅRNENE: Samme utsikt, men uten de to tårnene.