Risikerer 15 års fengsel:

Identifisert foreldre som forlot baby

Myndighetene i Qatar hevder at de har identifisert foreldrene til det nyfødte barnet som ble forlatt på et toalett i oktober.

SIKTET: Moren til det spedbarnet som ble forlatt på et toalett i Qatar, risikerer 15 års fengsel. Foto: Andrew Yates / Reuters / NTB
SIKTET: Moren til det spedbarnet som ble forlatt på et toalett i Qatar, risikerer 15 års fengsel. Foto: Andrew Yates / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

bEn kvinne fra et asiatisk land skal ha flyktet utenlands etter å ha forlatt sitt nyfødte barn på et toalett på den internasjonale flyplassen i Hamad, opplyser qatarske statsadvokater. De jobber angivelig med å få henne utlevert fra utlandet, ifølge BBC.

Ifølge en DNA-test er barnets far også av asiatisk opprinnelse. Barnet blir nå tatt vare på av myndigheter i Qatar.

Hentet ut kvinner

Spedbarnet skal ha blitt funnet i en søppelbøtte, innpakket i en plastpose 2. oktober. Under søket etter barnets mor ble en av avgangene med Qatar Airways til Sydney koblet til funnet.

Flere kvinner ble dermed hentet ut av flyet for en tvungen gynekologisk undersøkelse, for å finne ut om en av de hadde født barnet.

I en pressemelding skrev ledelsen ved Hamad flyplass at de bare hentet ut kvinner som hadde tilgang til området på flyplassen der barnet ble funnet.

HEDRES: Fotballegenden  Diego Armando Maradona er død. Slik hedres han. Vis mer

Blant kvinnene som ble hentet ut av flyene, var det 13 australske kvinner, ifølge CNN. Saken har fått krass kritikk av australske myndigheter.

- Rapportene fra hendelsen indikerer at måten kvinnene ble behandlet på var støtende og grovt upassende. I tillegg skal situasjonen ikke ha gjort det mulig for kvinnene å kunne gi et samtykke basert på skikkelig informasjon, sier en talsperson for de australske myndighetene til CNN.

Kan få 15 års fengsel

Ifølge BBC har myndighetene i Qatar siktet moren til barnet for drapsforsøk. Hun risikerer nå opptil 15 års fengsel dersom hun blir utlevert til Qatar og dømt. Hun er foreløpig ikke pågrepet.

Hun skal ha sendt faren til barnet en melding og et bilde av barnet umiddelbart etter fødselen.

«Hun opplyste også at hun hadde forlatt barnet og rømt landet,» heter det i en uttalelse fra myndighetene, ifølge BBC.

Barnets far skal ha innrømmet at han hadde et forhold til barnets mor. Mannen skal angivelig fortsatt oppholde seg i Qatar, men det er ikke klart om han blir straffeforfulgt.

Siktet for gynekologiske undersøkelser

Myndighetene i Qatar har også tatt ut tiltale mot flere ansatte ved flyplassens sikkerhetsavdeling.

De kan få opptil tre års fengsel hvis de blir dømt, heter det i en uttalelse.

Statsminister i Qatar, Khalid bin Khalifa Al Thani, har tidligere uttrykt sin «mest oppriktige unnskyldning for det noen av de kvinnelige reisende gikk gjennom».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer