Risikerer 15 års fengsel:

Identifisert foreldre som forlot baby

Myndighetene i Qatar hevder at de har identifisert foreldrene til det nyfødte barnet som ble forlatt på et toalett i oktober.

SIKTET: Moren til det spedbarnet som ble forlatt på et toalett i Qatar, risikerer 15 års fengsel. Foto: Andrew Yates / Reuters / NTB
SIKTET: Moren til det spedbarnet som ble forlatt på et toalett i Qatar, risikerer 15 års fengsel. Foto: Andrew Yates / Reuters / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

bEn kvinne fra et asiatisk land skal ha flyktet utenlands etter å ha forlatt sitt nyfødte barn på et toalett på den internasjonale flyplassen i Hamad, opplyser qatarske statsadvokater. De jobber angivelig med å få henne utlevert fra utlandet, ifølge BBC.

Ifølge en DNA-test er barnets far også av asiatisk opprinnelse. Barnet blir nå tatt vare på av myndigheter i Qatar.

Hentet ut kvinner

Spedbarnet skal ha blitt funnet i en søppelbøtte, innpakket i en plastpose 2. oktober. Under søket etter barnets mor ble en av avgangene med Qatar Airways til Sydney koblet til funnet.

Flere kvinner ble dermed hentet ut av flyet for en tvungen gynekologisk undersøkelse, for å finne ut om en av de hadde født barnet.

I en pressemelding skrev ledelsen ved Hamad flyplass at de bare hentet ut kvinner som hadde tilgang til området på flyplassen der barnet ble funnet.

Blant kvinnene som ble hentet ut av flyene, var det 13 australske kvinner, ifølge CNN. Saken har fått krass kritikk av australske myndigheter.

- Rapportene fra hendelsen indikerer at måten kvinnene ble behandlet på var støtende og grovt upassende. I tillegg skal situasjonen ikke ha gjort det mulig for kvinnene å kunne gi et samtykke basert på skikkelig informasjon, sier en talsperson for de australske myndighetene til CNN.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer