- Identiteten til «Jack the ripper» skal nå være avslørt

Hevder gåten er løst ved hjelp av moderne forskning.

AVSLØRT:  Ifølge The Daily Mail skal identiten til Jack the Ripper nå være kjent etter at moderne forskning skal ha gitt svar på dette. På dette bildet ser du av de ansatte ved et museum in Docklands i London under en filmrepresentasjon om den beryktede seriemorderen. Foto: AP.
AVSLØRT: Ifølge The Daily Mail skal identiten til Jack the Ripper nå være kjent etter at moderne forskning skal ha gitt svar på dette. På dette bildet ser du av de ansatte ved et museum in Docklands i London under en filmrepresentasjon om den beryktede seriemorderen. Foto: AP.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Jack the Ripper» er et pseudonym gitt til en seriemorder som i 1888 skal ha drept minst fem prostituerte kvinner i East End i London.

Drapene var av en ekstremt «bestialsk karakter».

Fram til nå er det ingen som vet hvem som står bak disse drapene, men britiske The Daily Mail hevder nå at identiteten til «Jack the Ripper» endelig er avslørt.

Rettsmedisinsk forskning skal ifølge den britiske mediebedriften vise at den beryktede seriemorderen er identifisert som den polskfødte mannen «Aaron Kosminski».

- Det viktige beviset Et av de viktigste bevisene for at Kosminski angivelig skal være mannen som står bak dette, er et sjal som er funnet ved siden av liket av Catherine Eddowes, en av «The Ripper»s ofre. Dette sjalet er nå blitt analysert, og det er funnet DNA fra Eddowes blod på sjalet, samt DNA fra drapsmannen.

Sjalet ble først kjøpt av forretningsmannen Russell Edwards (48) på en aksjon. Edwards hentet så hjelp fra den verdenskjente doktoren Jari Louhelainen, som er ekspert i å analysere genetiske bevis fra denne type gamle samleobjekter.

Louhelainen har jobbet med å analysere sjalet helt siden år 2011. Ved hjelp av «moderne teknikk» skal Louhelainen ha vært i stand til å analysere det 126 år gamle DNA-et fra materialet på en måte som aldri er gjort tidligere, og sammenligne det med DNA fra etterkommere av Eddowes og den mistenkte, hvor dette skal ha gitt en «perfekt match» for Kosminski, skriver avisa.

Jari klarte å få seks komplette DNA-profiler fra sjalet, og da han testet dem mot Kosminski var det «en 100 prosent match». Doktor Louhelainen skal også ha brukt et spesielt infrarødt kamera i analysen, som viste at det var spor av sæd på sjalet, som igjen «matchet» med den polskfødte mannen.

Var mistenkt Da etterforskningen pågikk på slutten av det 19. århundre var Kosminski en av de hovedmistenkte. Mannen ble den gang ofte beskrevet som en «gal frisør».

Han skal ha vært alvorlig psykisk syk og led blant annet av paranoid schizofreni og hørselshallusinasjoner. I tillegg ble han beskrevet som «en kvinnehater».

Offiser Alan McCormack er nå ansvarlig for «Crime Museum» i England, også kjent som «Black Museum». Han forteller at politiet holdt Kosminski pågrepet i 24 timer da etterforskningen pågikk i 1888 etter at et vitne pekte ham ut, men politiet skal ikke ha hatt nok beviser til å holde ham lenger.

McCormak har vært en av bidragsyterne bak en ny analysering av sjalet til Eddowes.

- Jeg følte meg sikker på at moderne vitenskap ville være i stand til å gi reelle bevis fra flekkene på sjalet, sier McCormak.

Sagnomsust Disse fem drapene i Whitechapel-området for 126 år siden er kanskje de mest kjente drapene gjennom tidene. Utallige bøker, filmer og TV-programmer er laget om «Jack the Ripper».

Tidligere har det florert av teorier om identiteten til denne mannen, og alt fra Prince Albert Victor, hertug av Clarence og britiske Lewis Carroll har blitt navngitt som mulige mistenkte.

I tillegg er det utallige myter om den kjente seriemorderen.

En av mytene er at ingen skal ha sett morderen, men dette er feil ifølge John Grieve ved Metropolitan Police.

- Det er en vanlig feiltakelse at ingen skal ha sett morderen, at han bare forsvant inn i tåka. Men det stemmer ikke. Det var vitner den gang som sto høyt i kurs hos politiet, sier han til BBC.