Idet toget rullet inn på stasjonen, startet ryktene om Kims besøk

Men ingen vil offisielt bekrefte at Nord-Koreas leder har besøkt Kina.

KIM ELLER EI: Nyhetssendinger i Kina bidro ikke akkurat til å dempe ryktene om Kim Jong-uns besøk. Foto: AFP / NTB Scanpix
KIM ELLER EI: Nyhetssendinger i Kina bidro ikke akkurat til å dempe ryktene om Kim Jong-uns besøk. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Et grønt tog som mandag rullet inn på stasjonen i Beijing, satte fart i spekulasjonene om at Kim Jong-un er på sin første utenlandstur etter at han tok over lederposisjonen.

Ikke navngitte kilder har hevdet overfor Bloomberg at Nord-Koreas leder var om bord i det grønne, pansrede toget som Kim-familien har brukt i en årrekke.

De omfattende sikkerhetstiltakene rundt togets ankomst førte ikke til at ryktene om at lederen var på plass i byen ble særlig mindre. Men over ett døgn etterpå har ingen bekreftet at Kim Jong-un faktisk er i den kinesiske hovedstaden.

Tirsdag morgen norsk tid forlot toget, som angivelig er det samme som lederens far, Kim Jong-il, brukte i sin tid, stasjonen - fremdeles uten at det er bekreftet verken besøke eller at lederen har forlatt byen.

Kan være søsteren

For heller ikke myndighetene i Sør-Korea eller USA har så langt kunnet uttale seg tydelig om Kims Kina-besøk.

Sørkoreanske analytikere sier de tviler på at Kim Jong-un er eller var i Kina. De mener det er usannsynlig at den nordkoreanske lederen ville sneket seg inn i landet for sitt første møte med myndighetene i Kina, fordi han anser Nord-Korea og Kina som likeverdige diplomatisk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer