Idi Amins sønn klagde på nekrologen om pappaen hans i britisk avis 11 år etter

Uenige om dikatorens herjinger.

DIKTATOR: Diktator Idi Amin i Uganda er mest kjent for å ha brutt de fleste menneskerettigheter, folkemord og for å ha ført sitt Uganda i økonomisk ruin på 70-tallet. En av hans sønner, Hussein Amin, er ikke av samme oppfattelse og har nå klaget på en nekrolog The Guardian skrev om mannen etter hans død i 2003. Foto: AP / Arkiv / NTB scanpix
DIKTATOR: Diktator Idi Amin i Uganda er mest kjent for å ha brutt de fleste menneskerettigheter, folkemord og for å ha ført sitt Uganda i økonomisk ruin på 70-tallet. En av hans sønner, Hussein Amin, er ikke av samme oppfattelse og har nå klaget på en nekrolog The Guardian skrev om mannen etter hans død i 2003. Foto: AP / Arkiv / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Slakteren fra Uganda», diktator Idi Amin døde 16. august 2003. To dager senere skrev den nå avdøde korrespondenten Patrick Keatley nekrologoen om ham i den britiske avisa The Guardian. I nekrologen skriver han om hvordan Amin mens han regjerte fra 1971 til 1979 drepte hundretusener og ødela et helt land.

Nå, over 11 år senere, har Amins sønn Hussein sendt et klagebrev om nekrologen til avisa.

The Guardians leserredaktør, Chris Elliott, skriver i et innlegg på deres nettsider at det var overraskende å motta en e-post fra Idi Amins sønn. Spesielt nå.

- Tillat meg å reise min misnøye med nekrologen om min far Idi Amin i Guardian, skriver sønnen Hussein Amin.

- Jeg vet ikke om du kan ta dette fra Idi Amins søn, men min kritikk er saklig, skriver sønnen.

- Feil fødselsår I kommentaren på nett skriver redaktøren at de tar alle klager seriøst og at det er verdt å lytte til diktatorens sønn, selv om «en familierelasjon ikke garanterer at klager alltid har rett.», skriver The Guardian.

I sitt klagebrev hevder Hussein Amin det er flere faktafeil om hans avdøde far. Mens The Guardian i 2003 skrev at Idi Amin ble født rundt 1925, mener sønnen at faren hans ble født i 1928.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer