«Idiot» til tusen

Trondheim (NTB): Byretten har dømt Jonas Lykkegaard (23) fra Trondheim til å betale en bot på 1000 kroner fordi han en natt i mai kalte politioverkonstabel Curt Ivar Røhmen for «idiot».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Retten var delt i spørsmålet om tiltalte burde kjennes skyldig. Rettens flertall, byrettsdommer Torleif Skage og en av meddommerne, mener at begrepet «idiot» må klassifiseres som et skjellsord, «selv om det ligger i nedre skikt av det som må anses straffbart».

Den andre meddommeren, en kvinnelig sykepleier, stemte for å frifinne Jonas Lykkegaard.

- Etter mindretallets oppfatning opptrådte politiet provoserende. Uttrykket «idiot» er ikke verre enn det som etter omstendighetene må kunne aksepteres under en pågripelsessituasjon, heter det i begrunnelsen fra rettens mindretall.

Saken kom for retten etter at Jonas Lykkegaard nektet å betale et forelegg på 4000 kroner for sin karakteristikk av politimannen. Arrrestasjonen fant sted natt til 22. mai. Årsaken var at Lykkegaard gikk gatelangs med en bukett pinseliljer. Han ble stanset av en politipatrulje, og ble mistenkt for å ha tatt liljene fra et blomsterbed.

Selv hevdet han at han hadde funnet buketten på gata utenfor rådhuset, og han nektet å etterkomme politiets oppfordring om å plante liljene tilbake i bedet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer