Idol-Kjartan må vitne

Kjartan Salvesen er innkalt som vitne i Nokas-saken. Idol-vinneren må fortelle retten om svarte penger i utelivsbransjen i Sandnes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jørgen Tangnes

Forsvarer Erling Kjærmann leverer i dag inn vitnelista for Nokas-tiltalte Dan Pettersen. På lista står Idol-Kjartan.

-  Han er ført opp på lista og skal forklare seg om drift og salg av et utested i Sandnes, sier Kjærmann til Dagbladet. Kjartan Salvesen ble rikskjendis da han vant Idol-finalen på TV 2 i fjor vår, vel én måned etter ranet Pettersen nå er tiltalt for.

X-club

Kjartan og Dan Pettersen gikk på videregående skole sammen. Etter det har de hatt kontakt i Sandnes, hvor Idol-vinneren har spilt på utesteder der Pettersen har jobbet.

Men årsaken til at Kjartan nå må møte som vitne er at han tidligere var medeier i utestedet X-club i Sandnes - det samme stedet som Dan Pettersen kjøpte for et par år siden. -  Kjøpet og driften av stedet er viktig i Pettersens forklaring. Kjartan vil bli spurt om hvordan salget av stedet foregikk, og om svarte penger i bransjen, sier Kjærmann. Kjartan hadde solgt seg ut av stedet før Dan Pettersen overtok.

Etter Nokas-ranet hadde Dan Pettersen mye penger. Han skal blant annet ha kjøpt en bil for 120 000 kroner. Han betalte kontant, med 200-lapper. Pettersen skal i avhør ha hevdet at pengene ikke stammer fra ranet, men fra X-club.

Pettersen mener det er vanlig at de som driver og eier utesteder putter en del av pengene fra inngangsbillettene i lomma. Det er blant annet denne påstanden Kjartan skal uttale seg om.

Pengeinnkreving

Etter det Dagbladet erfarer, er X-club også viktig i en annen del av Pettersens forklaring. Han skal ha sagt at han kom i kontakt med andre tiltalte i Nokas-saken i forbindelse med innkreving av penger etter salget av X-club. Han nekter for å ha deltatt i ranet, men erkjenner å ha hatt kontakt med andre tiltalte og ha hatt befatning med utstyr som ble brukt under ranet.

Dagbladet klarte ikke å få kontakt med Kjartan i går, men i en SMS til Rogalands Avis skriver han at han ikke vil si noe om saken før han vet mer.

HØYT OPPE I FJOR: Kjartan Salvesen vant Idol i fjor. Nå må han vitne i Nokas-saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer