Idol-vinneren blir president

I stedet for platekontrakt får vinneren president-jobben i Indonesia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Når indonesierne for første gang skal velge statsoverhode, skjer det med en valgkamp ulikt noe verden har sett før. Det hele minner mest om en Idol-konkurranse hvor den med best stemme, sjarm og sangvalg stikker av med presidentembetet.

- Stem på den vakreste kandidaten, oppfordrer den sittende presidenten, Megawati Sukarnoputri.

Flertallet i verdens mest folkerike muslimske stat sier at personligheten teller mest når de går til valgurnene 5. juli. Sangtalent er særlig påkrevd hos den som skal styre landet som av eksperter betegnes som ei politisk, etnisk og religiøs kruttønne som når som helst kan gå i lufta. Separatistbevegelser, etnisk rensing, folkemord, terrorisme, religiøse motsetninger og ekstrem fattigdom er bare noen av utfordringene. Dette snakker de fem kandidatene lite om. De kritiserer ikke hverandre engang. De synger.

Tiltalt krigsforbryter med sangstemme

- Beautiful Indonesia, sang general Wiranto da han nylig opptrådte på den indonesiske Idol-utgaven.

Innimellom smørsangen og hoftevrikkinga lente han seg over publikum og tok på dem. I fjor ble han tiltalt av et FN-tribunal for krigsforbrytelser i Øst-Timor i 1999. Det la ingen demper på Idol-publikummets elleville jubel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer