Idrettsdommer siktet for overgrep mot barn

Fotball- og håndballdommeren etterforskes for utnytting av posisjon. Det er flere fornærmede i saken, og politiet jobber med å kartlegge om det kan være flere.

BERGEN: En mann i slutten av 20-åra er siktet for seksuell omgang med barn under 16 år, seksuelt krenkende adferd, samt fremstilling av seksuelle overgrep eller bilder som seksualiserer barn og unge. Video: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En mann i slutten av 20-åra er siktet for seksuell omgang med barn under 16 år, seksuelt krenkende atferd, samt framstilling av seksuelle overgrep eller bilder som seksualiserer barn og unge.

Politiet bekrefter under en pressekonferanse klokka 14 at vedkommende er idrettsdommer.

Fotball- og håndballdommer

- I begynnelsen av juli fikk politiet inn en anmeldelse fra Norges Fotballforbund. Den gikk på en av deres dommere. Omtrent samtidig fikk vi inn en anmeldelse fra en av de fornærmede, sier politiadvokat Christine Wisløff ved Vest politidistrikt.

Basert på disse opplysningene pågrep politiet den nå siktede mannen 8 juli. Han ble varetektsfengslet og sitter fortsatt varetektsfengslet.

Politiet etterforsker om han har utnyttet sin posisjon som dommer for å oppnå seksuell omgang. Dette er også aktuelt for personer som er over den seksuelle lavalder, sier Wisløff.

Den siktede har dømt kamper for Norges Fotballforbund og Norges Håndballforbund. Dette er kamper hvor barn og unge har spilt.

- På den måten har han kommet i kontakt med unge spillere og dommere, sier Wisløff.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer