- Idrettsfolk underforsikret

- Generelt er norske idrettsutøvere underforsikret. Det gjelder både voksne og barn. Særlig dekningen ved varig medisinsk invaliditet er for lav, sier Ingvar Pedersen, avdelingsdirektør i Gjensidige Forsikring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skiforbundet, som krevde at Espen Bredesen skulle satse livet uten å ta konsekvensen økonomisk da han ble skadd, er langt fra verst i klassen.

- Mens B-lisensen til Skiforbundet gir 500000 kroner i utbetaling ved 100 prosent invaliditet, gir håndballisensen en spiller som blir invalid 100000 kroner. Det er nesten en skam, sier Ingvar Pedersen.

- Minst én million

Når foreldre skal forsikre barna sine, råder han dem til å kjøpe en polise med langt høyere forsikringsdekning hvis uhellet skulle være ute.

- Vi anbefaler en forsikringssum på minimum én million kroner ved 100 prosent invaliditet. Forsikringsdekningen idretten har i dag er gjennomgående altfor lav, sier Ingvar Pedersen.

Leddskader i knærne utgjør cirka 40 prosent av skadene i skidisiplinene. Kneskader kan føre til inntil 15 prosent invaliditet. Den type skade som Espen Bredesen har pådratt seg (prolaps, nakke-ryggskade) gis det ikke erstatning for, sier Ingvar Pedersen.

Nitrist

Skipresident Jan Jensen sier til Dagbladet at Norges Skiforbund har lært av Espen Bredesen-saken, som han karakteriserer som nitrist.

- I framtida må vi forplikte oss til også å dekke opp for den skaden som Espen er blitt utsatt for. Vi arbeider for at forsikringsordningene våre skal fange opp mest mulig, sier skipresident Jan Jensen.