FORKLARING: Petar Vukicevic, en av Norges mest profilerte friidrettstrenere, sendte e-poster til serbiske Srdjan Djordjevic med spørsmål om stoffer som står på dopinglisten. Djordjevic driver et slovensk firma og i dag ble det kjent at NIF skal stå på kundelisten til firmaet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
FORKLARING: Petar Vukicevic, en av Norges mest profilerte friidrettstrenere, sendte e-poster til serbiske Srdjan Djordjevic med spørsmål om stoffer som står på dopinglisten. Djordjevic driver et slovensk firma og i dag ble det kjent at NIF skal stå på kundelisten til firmaet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Idrettsforbundet ber Olympiatoppen om forklaring

Står på kundelista til Vukicevic' serbiske kontakt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norges Idrettsforbund (NIF) ba tirsdag ettermiddag Olympiatoppen avklare sitt kjennskap til kontakten mellom et slovensk firma og norsk toppidrett.

Det kommer fram i en pressemelding fra idrettsforbundet.

Mandag ble det kjent at Petar Vukicevic, en av Norges mest profilerte friidrettstrenere, i perioden 2001 til 2003 sendte e-poster til serbiske Srdjan Djordjevic med spørsmål om stoffer som står på dopinglisten.

VG meldte tirsdag at Djordjevic driver et slovensk firma og at NIF skal stå på kundelisten til firmaet.

På bakgrunn av dette ber nå idrettsforbundet Olympiatoppen om å redegjøre for all kontakt mellom norsk toppidrett og firmaet TMG-BMC.

- Vi vil i den videre kartleggingen legge vekt på å finne ut om noen norske idrettsutøvere, enten fra Olympiatoppen eller særforbund, har vært kunder eller på besøk hos dette firmaet, sier kommunikasjonssjef i NIF, Per Tøien.

De skal allerede være kjent med at TMG-BMC i 2008 mottok 610 euro av Olympiatoppen for et foredrag de holdt i Norge om tensiomyografi.

- Vi har fått opplyst at initiativet til dette foredraget ble tatt av Vukicevic fra Friidrettsforbundet, men var forankret og bestilt fra Olympiatoppen, sier Tøien.

(NTB)