- Idrettskjendis la ranssiktet i bakken

Ble angrepet av flere menn i Oslo. - Ranerne har prøvd seg på feil mann, sier idrettsleder.

TATT: Ranerne prøvde seg på feil mann, sier den tidligere landslagsspillerens sjef gjennom 15 år til Dagbladet. Foto: Espen Hovde
TATT: Ranerne prøvde seg på feil mann, sier den tidligere landslagsspillerens sjef gjennom 15 år til Dagbladet. Foto: Espen Hovde Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En idrettskjendis står sentralt i oppklaringen av ransbølgen i Oslo sentrum natt til søndag.
 
I ettermiddag blir to menn, en av dem en 21-åring som er siktet for å ha forsøkt å rane idrettskjendisen, framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett.
 
Den profilerte idrettsmannen, som har deltatt i en rekke OL og VM for Norge og som er mangeårig norgesmester i sin idrett,  skulle ta ut penger fra minibanken til Sparebank1 i Hammersborggata litt over klokka 04 palmesøndag.

Da skal han ha blitt angrepet av flere menn som forsøkte å nappe til seg bankkortet. Den tidligere idrettsutøveren skal da ha grepet tak i den ene raneren og holdt han fast mot asfalten.

- En kjempesterk tøffing
Vanligvis er det ransofferet som er på feil sted til feil tid.

- I dette tilfellet kan jeg trygt si at ranerne har prøvd seg på feil mann. Den tidligere topputøveren er en kjempesterk tøffing som ikke er redd for noe og som har en utpreget rettferdighetssans. Skulle jeg tippet hvem av våre utøvere som hadde stoppet en raner, ville jeg umiddelbart sagt han det gjelder, sier den tidligere landslagsspillerens sjef gjennom 15 år til Dagbladet.

Lederen kjenner ikke ranshistorien før han blir kontaktet av Dagbladet. Ransofferet avsluttet sin aktive karriere før denne sesongen.

Dagbladet har ikke kommet i kontakt med idrettsstjernen i dag.

Pågrep fire personer
Den massive ransbølgen på Grünerløkka og området rundt natt til søndag stoppet med ranet mot den kompromissløse landslagsutøveren. Politiet undersøker nå om det er noe sammenheng mellom de forskjellige ranene i hovedstaden forrige helg.

- Vi har ikke opplevd noe slikt her i byen på den tid jeg kan huske, sa operasjonsleder Finn Belle i Oslo politidistrikt til Dagbladet den dramatiske natten.

Tilfeldige ofre ble stoppet på gata av gjenger på mellom fire og ti unge menn, som viftet med pistol, truet med kniv og sparket og slo mot hodet til ofrene.

Dagbladets reporter og fotograf fulgte utviklingen i minibankranet før offerets identitet var kjent.
 
Holdt fast i bakken
- Vi har nettopp fått telefon fra en kar som står i Torggata og er blitt angrepet av fire menn mens han sto foran en minibank. De skal ha truet med at de hadde kniv. Offeret holdt den ene raneren fast i bakken, men måtte slippe da de tre andre kom tilbake. Ifølge våre folk på stedet er ransoffereret en sterk og sindig kar. En sånn som ranere normalt ikke prøver seg på, for å si det sånn, sa operasjonsleder Belle til Dagbladet ved 04.30-tiden søndag.

Og mens ransofferet ventet på politipatruljen, ringte han tilbake til operasjonssentralen.

- Nå sier offeret at han gjenkjenner ransmennene der og da. De har vendt tilbake og står utenfor Deli de Luca-butikken rett over gata. Vår patrulje har pågrepet alle fire, sa operasjonslederen til Dagbladet noen minutter seinere.
 
Frykter gjentakelse
Etter dager med etterforskning mener politiet nå at tre menn var med på ranet av idrettsprofilen.
 
- I ettermiddag framstiller vi en 21 år gammel mann, som vi mener var hovedmannen under ranet, for varetektsfengsling, sier politiadvokat Henriette Taxt Røstadli ved Sentrum politistasjon til Dagbladet.
 
Grunnlaget for fengslingen er fare for gjentakelse. Den siktede mannen skal være siktet for fire andre kriminelle forhold siden desember i fjor.
 
Også en annen mann ble framstilt for varetektsfengsling i ettermiddag, siktet for å stå bak et ran ved Kubaparken i Oslo samme natt. Mannen, som er en 17 år gammel norsk-somalisk gutt, ble fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

HOLDT RANSMANNEN:  Her forklarer idrettskjendisen seg for politiet etter at han ble angrepet av fire mann og holdt den ene ransmannen i bakken i Oslo sentrum ved 04-tiden natt til søndag. Han ble angrepet da han skulle ta ut penger fra minibanken til Sparebank1 i Hammersborggata. Foto: Espen Hovde.
HOLDT RANSMANNEN: Her forklarer idrettskjendisen seg for politiet etter at han ble angrepet av fire mann og holdt den ene ransmannen i bakken i Oslo sentrum ved 04-tiden natt til søndag. Han ble angrepet da han skulle ta ut penger fra minibanken til Sparebank1 i Hammersborggata. Foto: Espen Hovde. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer