Idrettskjendis tatt for alkosmugling

En 39 år gammel profilert idrettsutøver er siktet for smugling, etter at politiet fant to tusen liter øl og vin i et lager han leide.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han blir også etterforsket for å ha prøvd å påvirke et vitne. Mannen ble arrestert under en politirazzia mot et lager i Nittedal 19. august i år. Politiet og tollvesenet slo til da de fikk mistanke om at lageret rommet øl og vin som var smuglet inn fra Sverige. 39-åringen er svært profilert innen sin idrettsgren, og har blant annet et proffopphold i utlandet bak seg. Han har trukket seg tilbake som toppidrettsutøver.

Razzia

Mannen ble pågrepet sammen med fire andre personer som oppholdt seg ved idrettskjendisens lager. - Saken er under etterforskning. Det dreier seg om smugling av et visst omfang, ikke bare et engangstilfelle, sier politiadvokat Håvar Undeland ved Romerike politidistrikt til Dagbladet. Den siktede, som jobber som lærer, ble varetektsfengslet i ei uke med brev- og besøksforbud, etter at Eidsivating lagmannsrett mente han kunne ha vært med på flere smuglerturer.

På glattcelle

Mannen satt på glattcelle i politihuset på Lillestrøm før han ble overført til Kongsvinger fengsel. Han ble sluppet ut 27. august, men ble anmeldt igjen neste dag for å motarbeide politiets etterforskning. Mannens advokat, John M. Hammervoll, sier til Dagbladet at hans klient har erkjent medvirkning til innførsel av beslaget. - Men han har ikke hatt ytterligere befatning med denne saken, og erkjenner derfor ikke straffskyld på noen andre punkter, sier han.