Idrettskjendis tiltalt for sexmisbruk av smågutter

Flere ganger skal idrettskjendisen forgrepet seg seksuelt på små gutter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som tidligere drev toppidrett som profesjonell i utlandet, og har utmerket seg innen flere idrettsgrener, er nå tiltalt for flere tilfeller av grove seksuelle overgrep mot barn. Tiltalebeslutningen kommer med påstand om fem års forvaring. 33-åringen er også flere ganger Norgesmester. Han var kjent som et talent i flere idretter.

Tidligere straffet
Flere ganger i løpet av høsten 2007, skal han ha tatt med seg minst tre unge gutter hjem til sin leilighet, og tvunget seg til seksuelle handlinger. Han er også tiltalt for seksuell omgang med mindreårige, noe han har vært straffet for tidligere.

I 2005 ble mannen dømt til ett år og ti måneders fengsel for seksuelle overgrep mot sju gutter og ei jente. To av barna var under 14 år.

Mor advarte
Både skolen og politiet har tidligere kommet under kritikk i saken, ettersom en mor ved skolen der barna har gått, advarte mot mannen allerede før overgrepene skal ha skjedd. Mannen skal ved flere anledninger ha invitert barn hjem for å spille tv-spill.

– Familien til gutten som ble voldtatt har krav på å få vite det. Jeg sa ifra til rektor på Majorstuen skole om mannen allerede i oktober, fortalte en kvinne til Dagbladet for et år siden.