- Idrettskjendisen slo meg ned

Ranssiktet 21-åring hevder han aldri forsøkte å rane idrettsprofilen. Ble løslatt i går kveld.

- HAN SLO MEG: Den ranssiktede 21-åringen mener han aldri hadde til hensikt å rane mannen foran ham i minibank-køen- en profilert idrettsmann. Foto: ESPEN HOVDE
- HAN SLO MEG: Den ranssiktede 21-åringen mener han aldri hadde til hensikt å rane mannen foran ham i minibank-køen- en profilert idrettsmann. Foto: ESPEN HOVDE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert


(Dagbladet.no): En 21 år gammel norsk-somalier ble tirsdag fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett. Politiet mener han natt til Palmesøndag forsøkte å rane en profilert idrettskjendis ved en minibank i Hammersborggata midt i Oslo sentrum.

Den tidligere idrettsprofilen skal ha lagt den påståtte raneren i bakken da han skal ha forsøkt å rane ham ved minibanken.

Siktede selv har en ganske annen versjon av saken. I retten i dag erkjente 21-åringen seg ikke skyldig i ranet.

- Ble slått ned
- Min klient var på vei hjem fra en bursdagsfest og skulle kjøpe med seg melk og brød til sin kjæreste. Da han skulle ta ut penger stilte han seg bak en mann (idrettskjendisen red. anm.). Han har forklart at denne mannen foran ham i køen beskyldte ham for å se på pinkoden hans. Deretter havnet de i en krangel der den påståtte fornærmede sparket og slo ham ned, samt kom nedlatende ord mot ham, sier 21-åringens forsvarer Øystein Storrvik til Dagbladet.no.

Fengslingskjennelsen fra Oslo tingrett ga på mange måter siktede rett. Etter nærmere fem timers vurdering bestemte tingrettsdommeren seg for å løslatte 21-åringen. Politiet aksepterte dette på stedet og siktede gikk ut av Oslo tinghus.

Overvåkningsbilder av hendelsen viser at de to står sammen ved minibanken. Videoen skal videre vise at idrettskjendisen skal ha slått ham ned.

- Min klient ropte etter hjelp og det kom to personer til unnsetning, sier Storrvik.

Disse personene skal ha fulgt etter fornærmede. Disse ble senere pågrepet og er også siktet i saken, men ble ikke fremstilt for varetektsfengsling i dag.

- Det er en vurdering av fengslingsvilkårene som har ført oss til å ikke begjære varetektsfengsling for disse personene, sier politiadvokat Mette Persen i oslopolitiet til Dagbladet.no.

Hun ønsker ikke å kommentere saken ytterligere enn hva som kommer frem i fengslingskjennelsen. Dagbladet.no har gjentatte ganger i dag forsøkt å komme i kontakt med den profilerte idrettsmannen, men har ikke lykkes med dette.

- Truet med kniv
Politiet har ikke avhørt fornærmede ennå, men vil gjøre dette i løpet av de nærmeste dagene, opplyser Persen.

I en kort samtale med politiet på stedet natt til palmesøndag skal idrettsprofilen ha forklart politiet at han ble truet med kniv dersom han ikke ga fra seg pin-koden. Han har forklart at han aldri så noen kniv, men at han ble redd og valgte å gi 21-åringen «et kne og en albue», skal han ha forklart, ifølge kjennelsen.

- Min klient mener at det aldri har vært noe ran. Derfor ønsket han heller ikke å bli varetektsfengslet, sier advokat Storrvik, som synes denne aktuelle saken er veldig spesiell.

Politiet undersøker om denne saken har forbindelse med de andre og mer brutale ranene i hovedstaden forrige helg.

- Skal aldri drikke igjen
Ifølge kjennelsen fra Oslo tingrett kommer det fram i videoen den påståtte fornærmede brått slo siktede gjentatte ganger. Siktede skal ha besvimt av slagene og fornærmede skal ha løpt fra stedet

Etter kort tid kommer de andre siktede tilbake til stedet med fornærmedes jakke. Hva som skjedde i mellomtiden vites foreløpig ikke.

Oslo tingrett rådet den siktede 21-åringen, som brast i gråt da han fikk vite at han løslates, om å kutte ned på alkoholinntaket på byen.

Retten kom fram til at det ikke foreligger bevisforspillelsesfare og gjentakelsesfaren var ikke stor nok for at det var nødvendig å varetektsfengsle ham.

- Jeg skal aldri drikke i resten av mitt liv, brøt det ut fra den siktede 21-åringen etter kjennelsen.

IKKE AVHØRT: Den påståtte fornærmede idrettskjendisen vil bli avhørt om forholdet i løpet av de nærmeste dagene, ifølge politiet. Foto: ESPEN HOVDE
IKKE AVHØRT: Den påståtte fornærmede idrettskjendisen vil bli avhørt om forholdet i løpet av de nærmeste dagene, ifølge politiet. Foto: ESPEN HOVDE Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer