Idrettsleder (32) dømt til fire års fengsel for overgrep

Forgrep seg mot 27 gutter i Våg Fotball.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no): Den 32 år gamle idrettslederen i Kristiansand er dømt til fire års fengsel for 35 overgrep mot 27 gutter, melder TV 2.


Mannen var tiltalt for å ha forgrepet seg seksuelt mot 27 gutter i Våg Fotball ved totalt 58 anledninger. Ved 15 anledninger gjelder det gutter under 14 år. Overgrepene skal ha skjedd fra sommeren 2007 til februar i år.

Også på turneringer

Misbruket av guttene skal ha funnet sted skjedd en rekke steder der fotballklubben hadde sine treningssteder, men også da klubblagene var på turneringer andre steder i Norge og i Danmark. Den 31 år gamle mannen ble pågrepet 4. februar i år, og han var da også i besittelse av 4.600 bilder og 40 filmer som viser seksuelle overgrep mot barn. Funnene ble gjort på mannens datautstyr, som politiet beslagla ved arrestasjonen.

Sa seg delvis skyldig

Den 31 år gamle mannen erkjente delvis straffskyld for den omfattende tiltalen, men nektet for de groveste tiltalepunktene som gikk på seksuell omgang.

I retten har 31-åringen sagt at han selv ikke avviser pedofile tendenser.

- Jeg har slitt med definisjonen av pedofili, men har ikke avvist det. Jeg har et problem, sa han i retten. Han antydet selv at han framprovoserte en tidligere arrestasjon ved å begå grovere overgrep da han skjønte at spillet var slutt.

Sakkyndige psykiatere har gitt mannen diagnosen pedofil og mener det er fare for at han kan begå nye overgrep. De har konkludert med at han er strafferettslig tilregnelig.