Idrettsleder misbrukte sin stilling til å ha sex med mindreårig jente

Stavangermann dømt til fengsel i to år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mannen i 30-årene trente jenter på en idrettsklubb i Stavanger. Mannen var en sentralt plassert person i denne klubben.

Det første tiltalepunktet gjalt sex med mindreårig. Mannen hadde sex med en jente han trente da hun var 15 år.  Mannen nekter for dette forholdet, og mener det skjedde da jenta var 16 år gammel. Forholdet ligger tilbake i 2009 ifølge retten, men mannen mener det skjedde i 2010.

Mannen er også dømt for å ha misbrukt sin posisjon for å oppnå seksuell omgang med jenter, blant dem jenta, som var 15 på det skjedde, heter det i domspapirene.

Ved flere tilfeller kjørte mannen jentene til avsidesliggenes veier i sin bil, hvor han skal ha «mast» seg til samleie med jentene.

Det tredje tiltalepunktet gjelder seksuelle handlinger uten samtykke. Mannen skal ved flere anledninger ha befølt en rekke jenter gjentatte ganger på intime steder uten at de samtykket til dette.

Tiltalte nekter staffskyld, men er nå dømt til fengsel i to år. Han må også betale erstatning til fem jenter. Han er fratatt retten til å inneha en lederstilling som kan innebære kontakt med jenter under 20 år, står det i rettspapirene.

Over 20 personer ble innkalt som vitner i saken.

- Han har bestemt seg for å anke dommen. Han reagerer på en del punkter som gjelder noen av de seksuelle omgangstilfellene. Jeg vil ikke gå i detalj nå, vi må først bli enige om innholdet i anken, sier mannens advokat, Atle Helljesen.